Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Sütőben sült ratatouille

2017. június 28. - Heni süt neked

A ratatouille egy francia lecsószerűség. Van benne paprika, paradicsom, hagyma - eddig egyezik a mi verziónkkal -, de ebbe jön még padlizsán és cukkini is. Sőt, van ahol krumplit is adnak hozzá. Az elkészítése hasonló a mi lecsónkhoz. Viszont ez a recept most sütőben készül, és sütjük, nem főzzük. Különleges, ropogós, krémes, nyárias fűszerezés. Maga a mennyország. Könnyű étel, mégis laktató. Akármennyit ehetünk belőle, nem nehezülünk el tőle, nem lesz kajakómánk. Igazi nyári étel. Laza, mint egy nyár esti fuvallat...

sutoben_sult_ratatouille6.jpg

Hozzávalók 2főre:

  • 1 padlizsán (itt most épp fehér)
  • 1 cukkini
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 közepes krumpli
  • 1 kaliforniai paprika
  • 2 nagyobb paradicsom
  • só, bors, provence-i fűszerkeverék
  • pár csipet levendula virág - opcionális, de nagyon különlegessé teszi!
  • extra szűz olívaolaj

sutoben_sult_ratatouille.jpg

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Próbáljunk nagyjából egyforma nagyságú (átmérőjű) zöldségeket venni, de ha nem így alakul, az sem baj, lásd az én kis alkotásom :). Karikázzuk fel őket kb. ujjnyi vastag szeletekre. Egy kiolajozott tűzálló tálban vagy tepsiben kezdjük el lerakni felváltva. Ha elkészült, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük (levendula virággal is) , és locsoljuk meg a tetejét kevés olívaolajjal. Fedjük le alufóliával és tegyük a sütőbe 45 percre. Majd vegyük le a fóliát és további 20 percig süssük, pirítsuk a mi kis gyönyörű ratatouille variációnkat. A zöldségek levet engednek, ami a fűszerek és az extra szűz olívaolaj által csodás szaftot eredményeznek. Ezt majd bagettel kitunkolni egyszerűen isteni lesz! Higgyetek nekem. :)

sutoben_sult_ratatouille3.jpg

Jéghideg fröccsel vagy sörrel, valamint a már említett bagettel olyan ebédet és/vagy vacsorát kapunk, amit idén nyáron még biztos sokszor el fogtok készíteni, mert egyszerűen MENNYEI!!!!

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr4912619111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása