Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Változatok görögdinnyére, ahogy nem is gondolnád

2017. július 07. - Heni süt neked

Hát kérem szépen! Először is lépjünk túl a behűtött dinnye sima elfogyasztásánál. Ennél sokkal több mindenre ad alkalmat ez a lédús, édes gyümölcs, mintsem hogy beskatulyázzuk egy, a legegyszerűbb lehetőségbe. 

Lássuk csak a variációk tárházát!

1.  Görögdinnye juice

gorogdinnye_juice_1.jpg

2. Görögdinnyés gazpacho

Pár szem paradicsomot, egy fél kígyóuborkát meghámozva és felkockázva, 1 maréknyi kenyérbelet, 2 szelet dinnyebelet felkockázva, sóval, borssal, 1 gerezd fokhagymával, kevés olívaolajjal és pár csepp borcettel fűszerezve összeturmixolunk. Mentával és/vagy bazsalikommal, valamint egy kis szelet dinnyével tálaljuk! Bátrabbak egy chilit is belevághatnak :)

A titok, hogy jéghideg legyen ez a leves! Ezért tálaláskor pár kocka jeget nyugodtan tehetünk bele,nem fogja felhígítani!

gorogdinnyes_gazpacho.jpg

3. Grillezett görögdinnye mézzel és fetával

A dinnyeszeletek mindkét oldalát egy NAGYON  forró grill serpenyőben pár perc alatt megsütünk. Majd felvágjuk kockákra, adunk hozzá mézet, sót, borsot, kockára vágott fetasajtot, valamint bazsalikom leveleket felcsíkozva. Végül kevés balzsamecet redukcióval (sűrítménnyel) locsoljuk meg! Persze a sima balzsamecet is tökéletes!! :)

grillezett.jpg

4. Görögdinnye salsa

Apró kockára vágjunk fel színes kaliforniai paprikákat, dinnyét, lilahagymát, végül koriandert. Keverjük alaposan össze. Sózzuk, borsozzuk, egy lime levével öntsük nyakon, és végül olívaolajjal locsoljuk meg kicsit. De csak óvatosan, de ússzon benne!  Tortilla chipshez, sültek mellé kiváló!

gorogdinnye_salsa.jpg

5. Görögdinnye saláta kecskesajttal

A letisztultság és egyszerűség jegyében ehhez a salátához nem is kell más, mint a jéghideg dinnye, kecskesajt szétmorzsolva és jó sok mentalevél avagy bazsalikom. Igazából ez nem is saláta, hanem a dinnye ízének és fogyasztásának kiteljesítése. 

gorogdinnye_salata_kecskesajttal.jpg

JÓ ÉTVÁGYAT!!! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr7712644883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attilajukkaja 2017.07.09. 13:01:38

Azt a levest kipróbálom! A többi nekem túl édes. Illetve a tiszta dinnyelének nem látom túl sok értelmét.
süti beállítások módosítása