Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Málnás-camembertes levél

2017. július 19. - Heni süt neked

Szeretem a különleges ízkombinációkat. A szokatlan párosításokat. Pont ilyen ez a roppanós, leves tésztából és krémes camembertből, valamint július üdvöskéjéből, málnából készült étel. Összesen 4 összetevőből áll és pikk-pakk elkészül.

Ez a sütemény édes is, meg sós is. Csodás, friss málnaszemekből és még csodásabb sajtból áll a tölteléke. Könnyen és gyorsan elkészíthető ez a nem is tudom minek nevezzem étel. Sörkorcsolya? Előétel? Desszert? Isteni kísérője egy jéghideg fröccsnek? Tulajdonképpen nem is az elnevezése a fontos, hanem az, amilyen kitűnő maga ez a süti.

Képzeld el amint beleharapsz és a fogaid alatt a sült leveles tészta megroppan, a málna édes íze összekeveredik a camembert krémesre olvadt különleges ízével a szádban. A málnaszemek a sütés folyamán kissé megszottyadnak, és levük végigcsorog a szájzugban, egészen az álladig. Egy kis mennyország ez az ízharmónia. 

 Mindenképp próbáld ki, mert ezt nem szabad kihagynod!

malnas-brie_sajtos_level.jpg

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta - gm diétában gm leveles tészta
  • 2 db hideg camembert sajt - lm diétában növényi sajt
  • 25 dkg friss málna
  • 1 tojás

malnas-brie_sajtos_level3.jpg

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra!

Terítsük ki a leveles tésztát egy enyhén belisztezett munkalapra. Vágjuk fel négyzet alakúra. (Egy csomag tésztából 9 darab jön ki).

malnas-brie_sajtos_level2.jpg

Vágjuk fel a (hideg) sajtokat 9 darabra. Azért fontos, hogy hideg legyen, hogy könnyen tudjuk szeletelni. Tegyünk minden tészta egyik oldalára egy darab camembertet és a pár szem málnát. Hajtsuk rá a tészta másik oldalát és egy villa segítségével nyomkodjuk körbe a széleit. Így lezárjuk teljesen a tésztát, nem fog kifolyni belőle a töltelék.

malnas-brie_sajtos_level1.jpg

Kenjük le egy felvert tojással a tetejét, majd toljuk be a sütőbe 15-20 percre. Amikor már szép aranybarna lesz a színe, akkor lesz igazán kész és tökéletes. Vegyük ki a sütőből az elkészült süteményeket, majd hagyjuk pár percig hűlni, hogy ne égesse meg a szánkat a forró málna és a megolvadt sajt. 

Jó étvágyat! 

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr7812545961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása