Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Isteni zöldségragu

2017. július 21. - Heni süt neked

Nyár. Változatos ízek, élénk, szemet gyönyörködtető színek, telt aromák, könnyed ételek. Mindezek annyira jellemzik ennek az évszaknak a csodás lehetőségeit. Ilyenkor mindent magunkba akarunk szívni, hogy aztán eltárolhassuk az év azon részére, amikor mindezek korlátozott számban állnak rendelkezésre. A gyümölcsök illatát, a friss zöldségek akár nyersen is fogyasztható garmadát, a napfény ízét, a lágy szellők simogatását, a nyári zivatarok feledhetetlen illatát, a természet szikrázó szépségeit, színeinek változatosságát. 

Ilyenkor a főzés is szinte művészet. Alkotás. Nem függ attól, milyen gyakorlott valaki a konyhában. Hiszen minden alapanyag megihlet, és egyszerűen csak összedobjuk őket, kicsit főzzük, de nem nagyon, hogy még megmaradjon eredeti ízviláguk. 

Ez a zöldségragu is pont ilyen. Könnyed, gyors és nagyon egyszerű. És nem mellesleg ISTENI!

Lássuk!

zoldseg_porkolt.jpg

Hozzávalók:

  • 2 db lilahagyma
  • 1 nagyobb darab édesburgonya
  • 1 db póréhagyma
  • 40 dkg húsos paradicsom (lucullus/római)
  • 0,5 l zöldség alaplé
  • 1 doboz nagyszemű fehérbab
  • 1 doboz csicseriborsó
  • 20 dkg spenót
  • 1 db fürtös uborka
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • só, bors, (füstölt) fűszerpaprika, friss kakukkfű,oregánó 
  • görög joghurt - opcionális (lm diétában lm joghurt)
  • chili paprika - opcionális

Elkészítése:

Vágjuk fel a lilahagymát vastagabb szeletekre. Kockázzuk fel nagyobb darabokra az édesburgonyát. A póréhagymát karikázzuk fel ujjnyi vastag szeletekre (a zöld részéből is használjunk bőven). Törjük meg a fokhagymát a kés lapjával. Melegítsük fel az olajat egy edényben, amikor már forró, tegyük bele őket, és 10 percig kevergetve pirítsuk le. Most jöhet a felkockázott paradicsom, majd az alaplé.Fűszerezzük! Főzzük össze őket 15-20 percig. Adjuk hozzá a levétől megszabadított csicseriborsót, babot, a spenót leveleket és a meghámozott, a magos részét kivágott és felkockázott uborkát. Újabb 5 percig főzzük, kevergessük. Ezzel el is készült a csodás, nyári zöldségragunk. Önmagában is kitűnő, de kenyérrel (mondjuk bagettel) tunkolgatva a szaftot kínál teljes élményt! Tartalmas, mégsem nehéz étel, amit jó szívvel ajánlok mindenkinek! 

(Húsimádók karikázzanak bele jóféle kolbászt.)

Tálaláskor görög joghurtot adjunk hozzá! De ez is ízlés dolga... :)

Jó étvágyat hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr8412667501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása