Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

Sültpaprika krém

2017. július 28. - Heni süt neked

Kissé szottyadt, különféle paprikákat találtam a hűtőben. Pritamint, kápiát, tölteni valót. Jó sokat. Sajnáltam volna kidobni őket, így inkább megsütöttem és isteni paprikakrémet készítettem belőle. Selymes, krémes, kellemesen fűszeres, pikáns, kissé édes mennyország. Amikor elkészül, a konyhát belakja valami különleges, csodás illat. A sült paprika kissé füstös, ámde édes illata. El is raktam belőle pár üveggel. Pirítóssal csak magában, sültek mellé, grillezett húsokhoz, zöldségekhez egyszerűen kiváló! Mi több, főtt tésztához is mennyei! 

sult_paprika_krem1.jpg

Hozzávalók: 

  • 1 kg paprika (vegyesen a legjobb)
  • 1 nagy fej lilahagyma
  • 4 gerezd fokhagyma - opcionális
  • 1-1,5 dl olívaolaj - ízlés szerint
  • só, bors

sult_paprika_krem2.jpg

Elkészítése: 

Tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe a paprikákat, légkeverésen. Süssük 35-40 percig, de mindenképp addig, amíg jól meg nem pörkölődik, meg nem ég feketére a héjuk. Vegyük ki egy nagy tálba és fedjük le, Hagyjuk 10 percig a gőzben, így könnyen le tudjuk szedni a paprikák héját papírtörölközővel, vagy simán, csak a kezünkkel.

sult_paprika_krem.jpg

A csumájukat és a magokat szedjük ki. Adjuk hozzá az apróra felkockázott hagymát (fokhagymát). Ezután botmixerrel pürésítsük az egészet, adjuk hozzá a fűszereket és az olajat. Ismét keverjünk rajta a mixerrel egy-kettőt.

sult_paprika_krem3.jpg

Még forrón tegyük steril üvegekbe, majd öntsünk kevés olajat a tetejére, hogy légmentes lezárja a krémet. Csavarjuk rá szorosan a tetejét, majd állítsuk fejre 10-15 percre. Elkészültünk. Ami kimarad, azt fogyasszuk el jó ízűen, egészséggel :)

sult_paprika_krem4.JPG

A bejegyzés trackback címe:

http://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr3212694685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.