Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

Fóliában sült görög krumpli

2017. augusztus 06. - Heni süt neked

Az augusztus idén nagyon nagy forrósággal köszöntött be. Amúgy is az év legmelegebb időszaka, de most nagyon odatette magát. Ebben a hőségben törekszünk arra, hogy a lehető legkevesebb energiával készítsük el ételeinket úgy, hogy ez ne menjen az ízek, zamatok rovására. Az sem mindegy mennyi időt kell eltöltenünk a konyhában, vagy épp mennyi mosogatnivalóval jár egy-egy ilyen főzés. Ezért is találtam ki ezt ezt a minden szempontból megfelelő, csodás ételt.

Az úgy volt, hogy a piacon járva rátaláltam egy árusra, aki gyönyörű és sokféle burgonyákat árult. Azonnal vettem  1 kg sárga, lila és rózsa krumplikat vegyesen. Szerencsére ezek mind apró,közepes méretűek, amik nagyjából egyforma nagyságúak, tehát tökéletesen lehet őket egyben megsütni. Ez a verzió egy könnyed, fűszeres, feta sajtos egytálétel, ami csodásan passzol halhoz, húshoz, de csak így magában is mennyei.

Íme:

folias_gorog_sult_krumpli2.jpg

Hozzávalók:

  • 1 kg kisméretű krumpli (ez most vegyes, de lehet egyfajtából is persze)
  • 5 gerezd fokhagyma
  • maroknyi olívabogyó
  • 1 ek friss rozmaring aprítva (lehet száraz is)
  • 2 ek friss oregano aprítva (lehet száraz is)
  • 2 db citrom 
  • 2 ek olívaolaj
  • só,bors
  • 15 dkg feta sajt 

folias_gorog_sult_krumpli1.jpg

Elkészítése:

Tépjünk le egy nagy darab alufóliát. Akkorát, hogy ha félbehajtjuk, férjen bele a az összes krumpli. Ha vékonyabb a fólia, használjuk duplán, hpgy semmiképp ne folyjon ki a szaft belőle. 

A megmosott krumplikat tegyük a fólia egyik részébe, fűszerezzük, adjuk hozzá a megpucolt fokhagyma gerezdeket és az olívabogyókat. Öntözzük meg az olajjal és az egyik citrom levével. A másik citromot szeleteljük fel, és tegyük a krumplik tetejére. Most hajtsuk rá a másik oldalát a fóliának és minden szélét alaposan tekerjük fel, hogy ne szivároghasson belőle a lé. Tegyük 30 percre és 200 fokra a sütőbe, mindenképp addig, amíg a krumplik megpuhulnak. Ha elkészült, nyissuk fel a fóliát és grill fokozaton süssük ropogósra kb. 5-10 perc alatt. Tálaláskor szórjuk meg a morzsolt fetával. Nyugodtan együnk a fóliából, közösen. Megvan ennek a rusztikus pikantériája :)

El is készült a csodás görög fóliás krumplink. És még mosogatni se kell utána! :)

Jó étvágyat!

folias_gorog_sult_krumpli.jpg

A bejegyzés trackback címe:

http://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr6312719842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.