Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

Akkor lazuljunk! Almás-fahéjas amerikai palacsinta

2017. október 27. - Heni süt neked

Esős, borongós az idő? Végre hétvége? Jólesne egy kis kényeztetés? Hát akkor nosza! Készítsük el a világ legegyszerűbb és legfinomabb palacsintáját!

Mézes, fahéjas, brandys, almás öntet, valamint puha, vajas palacsintatészta, ami csak úgy olvad a szájban. Néha-néha a mézes szaft lecsurog a szánk szélén, de sebaj, nyalogatjuk úgyis kezünkről szánkról az édes nedűt. 

almas-fahejas_amerikai_palacsinta.jpg

Hozzávalók:

Az almás öntethez

  • 2 db alma
  • 2 ek vaj - lm diétában margarin
  • 1 ek barna cukor - vagy ennek megfelelő eritrit
  • 1 tk fahéj
  • 3 ek méz
  • 0.5 dl brandy

A palacsintához

  • 20 dkg liszt - gm diétában Schar Mix
  • 3 tk (csapott)  sütőpor
  • 1 tk fahéj
  • csipet só
  • 1 ek cukor - vagy ennek megfelelő eritrit
  • 3 dl tej - lm diétában magtej vagy lm tej
  • 1 db tojás
  • 3 ek vaj - lm diétában margarin
  • 1 tk vanília kivonat

almas-fahejas_amerikai_palacsinta2.jpg

Elkészítése

az alma önteté:

Hámozzuk meg az almákat és kockázzuk fel dobókocka nagyságúra. Egy edényben olvasszuk fel a vajat, a barna cukrot, adjuk hozzá a fahéjat, a mézet és végül a felvágott almákat. Legvégén a brandyt. Pároljuk össze őket kb. 5-6 percig, amíg az alma megpuhul. Ezzel kész is az öntet.

a palacsintáé:

egy közepes keverőtálba öntsük a lisztet, sütőport, sót, cukrot és fahéjat. Keverjük jól össze. Ezek a száraz alapanyagok. 

Most jönnek a nedvesek: egy másik tálban keverjük össze a tejet, tojást és a vanília kivonatot. Lassan öntsük hozzá a megolvasztott, de már nem meleg, viszont még folyékony vajat, közben kevergessük össze a többivel. Azért fontos, hogy ne legyen meleg a vaj, mert ha így öntenénk a tojásos cucchoz, akkor rántottát kapnánk...

Keverjük össze a száraz és a nedves hozzávalókat. Egy levegős, sűrű, de selymes állagú tésztát kell kapjunk. 

Egy serpenyőt enyhén vajazzunk ki, forrósítsuk fel és kisebb tenyérnyi korongokat formázva öntsük a serpenyőbe a tésztát. Amikor elkezdenek buborékok előjönni a tésztában (kb. 2-3 perc után), akkor már meg is fordíthatjuk egy spatula segítségével a másik oldalára, hogy mindkét oldal aranybarnára süljön. A másik oldalhoz már csak 1-2 perc sütési idő kell.

Ha elkészült tegyük egymásra pár palacsintát, öntözzük meg az isteni almás öntettel, és fogyasszuk jóízűen! :)

Lehetőleg melegen tálaljuk! Jó étvágyat!

almas-fahejas_amerikai_palacsinta1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

http://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr5613104188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.