Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

Az édesburgonya egy újabb felhasználási módja: batáta püré

2017. október 23. - Heni süt neked

Sokféleképpen lehet felhasználni ezt az egészséges és nagyon finom zöldséget. Lehet fűszeres hasáb "burgonyát", fokhagymás-vajas batáta korongokat, vagy épp egy különleges édeskrumpli pürét készíteni belőle. Nagyon egyszerű és nagyon finom ez a köret, ami igazából zamatossága miatt önálló ételként…

Tovább

Csodás húsgombócok pikáns szószban

 A húsgombócok midig tudnak valami újat nyújtani. Lehet így is, úgyis elkészíteni. Olaszosan, svédesen, lehet paradicsomszósszal vagy épp tejszínesen. A lényeg azonban az, hogy mindig egy csodás, aromákban gazdag ízvilágú étel lesz. Lehet tésztával, sült krumplival tálalni, de ehhez a verzióhoz…

Tovább

Isteni kacsamell, áfonyás öntettel

Szóval az úgy volt, hogy a barátnémtól kaptam egy szép kacsamellet, ami végül a fagyasztóban landolt. Pár napja úgy döntöttem, hogy ideje átnézni mi lapul a hűtő/fagyasztó mélyén, nem árt tudni. Ekkor bukkantam erre a csodás darab húsra. Azon nyomban tudtam, ebből ropogós bőrű, roséra sült kacsamell…

Tovább

Rizs az ősz jegyében, sok finomsággal

Egy étel, ami több mint köret és ami elhozza az ősz ízeit. Rizs, hagyma, fokhagyma, mandula, gomba, húsos paprikák, kevéske bab, egy kis bor...  Felkeltettem a kíváncsiságotokat? Nagyon könnyű elkészíteni, hálás feladat. Kevés ráfordított idő, elégedett családtagok.  Mindenkit arra bíztatok, hogy…

Tovább

Lassan főtt balzsamos marhasült, szaftban

Szerencsére az utóbbi évtizedben egyre nagyobb teret hódít a slow food a fast food-dal szemben.Vagyis egyre több időt szánunk arra, hogy az ételeink otthon készüljenek el, mintsem, hogy gyors éttermekben étkezzünk. De a slow food azt is jelenti, hogy hagyunk időt egy étel elkészítésére, a húsok…

Tovább

Vegán chili (nem con carne)

Ne tessék megrettenni attól a jelzőtől, hogy vegán. Igen, tény, hogy semmi állati eredetű cucc nincs benne, de van olyan fűszeres, pikáns, csípős (ha úgy akarod), mint az eredeti változata. Arról már ne is beszéljünk, hogy színei, illata és íze mámorító. Az ősz jelenik meg a tányérunkon, és a…

Tovább

Őszi körte pizsamában

Így ebben az őszi, hűs időkben vágyunk a kényeztető finomságokra. Amikor bevackolunk a kedvenc sarkunkba, amikor jólesik egy pohár tea vagy forralt bor (igen, már itt az ideje), egy jó könyv, egy jó (bakelit) lemez, no és ez a süti, és máris úgy érezzük, hogy mit nekünk borongós ősz, amikor itt van…

Tovább

Ananászos kolbász falatkák

Ideális vendégváró? Csábító falatkák esti tévézéshez? Öncélú kényeztetés csakúgy alapon? IGEN! A pillanatok alatt elkészülő falatkák izgalmas  édes-sós ízkombinációja bárkinek a kedvence lehet. Tipikusan a semmi extra, ámde mennyei kategória. Nagy veszélye azonban, hogy nehéz abbahagyni. De…

Tovább

Mézes, pirított kelbimbó

Kelbimbó. Lehet szeretni és nem kedvelni. Van, akinek kissé kesernyés az íze, ezért nem szereti. Színt vallok: ÉN IMÁDOM A KELBIMBÓT. Levesnek, főzeléknek, sütve, főzve, rakottan, köretnek, főételnek, BÁRHOGYAN. De ha már választanom kell, hogy mi a favorit, akkor azonnal ezt a receptet mondanám.…

Tovább

Töltött libanyak, nem csak Márton napra

Ha töltött libanyakról beszélünk, akkor azonnal beugrik róla a Márton-napi libaságok. Ezt a csodás finomságot azonban bármikor elkészíthetjük az év bármely napján és ráadásul semmilyen különleges tudás sem kell hozzá. Amire viszont biztosan szükségünk lesz, az egy jó hentes, aki gyönyörű…

Tovább

Karamellás, dupla csokis brownie

Mint minden brownie, ez is egyszerű, ámde annál finomabb! Ez a változat kissé fel van turbózva, de csakis, hogy minden csokiimádó igényét kielégítsem :)  Tény, hogy ez egy igazi kalóriabomba, és az is tény, hogy picit időigényesebb (de csak picit), mindenesetre az eredmény mindent megér. Bűnözni…

Tovább