Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

Túrós tészta húsos-paradicsomos raguval (egytálétel)

2017. november 11. - Heni süt neked

Kinézetre kicsit össze-visszának tűnik, mert az is. Hiszen egy csodás túrós csuszára halmozzuk a paradicsomos, fűszeres ragut, kissé összesütjük és ebből kapjuk ezt az isteni izét. Mert hogy minek nevezzelek alapon, csak így hosszan lehet leírni a nevét, illetve körülírni, becézgetni pedig nem igazán lehet. Hiszen hogy hangzana, hogy paris csuszi? Brrrrrr... Inkább nem is találgatok tovább... Maradjunk annyiban, hogy ebben az ételben a magyar származású túros csusza országos cimbiségbe kerül az olaszos raguval. És ebből a barátságból aztán létre jön egy mondhatni páneurópai ételcsoda. Páneurópai, hiszen azért találunk ebben némi francia, kevéske angol és német gyökereket is. Nagyon kevéskét... :)

A lényeg, hogy jóízű, egymással kellemesen harmonizáló ételkombinációt alkothatunk, mindenki nagy örömére és elégedettségére. Aki nem hiszi, járjon utána!

turos_teszta_paradicsomos_raguval_1.jpg

Hozzávalók: 

  • 0,5 kg darált hús (bármilyen)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 fej hagyma
  • só, bors
  • fél tk szárított oregano
  • 1 tk cukor - vagy ennek megfelelő édesítő - ez opcionális
  • 1 doboz aprított paradicsom konzerv
  • 25 dkg száraz kockatészta - gm diétában gm lasagne tészta tördelve
  • 25 dkg túró - lm diétában lm túró
  • 2-3 dl tejföl - ízlés szerint - lm diétában lm joghurt vagy tejföl
  • 10 dkg reszelni való sajt - lm diétában növényi sajt
  • 10 dkg mozzarella sajt - lm diétában lm mozzarella
  • kevés olaj

turos_teszta_paradicsomos_raguval1_1.jpg

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra!

Tegyünk fel sós vizet forrni, amiben a tésztát kifőzzük. Majd kevés olajon dinszteljük meg a felkockázott hagymát, adjuk hozzá a darált húst, a szétnyomkodott fokhagymát és a fűszereket. Pirítsuk, amíg a hús kifehéredik. Ekkor nyakon öntjük a konzerv paradicsommal. Kb. 10-15 perc alatt el is készül a mártás. 

Közben a kifőzött tésztát bekeverjük a a túróval, tejföllel, sózzuk, borsozzuk.

Egy kiolajozott jénaiba vagy tepsibe (teljesen mindegy melyik) lerakjuk a túrós tésztát, majd erre ráöntjük a sűrű, fűszeres paradicsomos ragut. A tetejét megszórjuk reszelt, valamint a széttépkedett mozzarella sajttal és betoljuk az előmelegített sütőbe 20 percre, hogy a sajtok ráolvadjanak és szépen megpiruljanak. Használjuk a grill programot, ha van!

Hát ennyi ez a mennyei, nemzetközi finomság. Gyors, lendületes, különleges és nagyon finom!

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

http://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr6413112368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.