Ebben az évszakban a sütőtök egy olyan alapanyag, ami gyakran visszaköszön ételeinkben. Hála sokféle elkészítési módjainak. Hiszen nem csak krémlevesként, vagy sült sütőtökként lehet elkészíteni, de kitűnő zöldségköret, avagy édesség is készíthető belőle. Kellemes, krémes, édes íze az egész család kedvence. De ha eddig nem volt az, hát ezzel a finomsággal biztos levesszük a lábukról (nem csak) a gyerekeket. Habár nem egy látványos darab, de annál ízletesebb! Higgyetek nekem! :)
Nagy előnye, hogy a már elkészült és megmaradt sült tökből is elkészíthetjük. Szívből ajánlom ezt a téli fűszerezésű pudingot hűvös napokon az egész családnak.
Hozzávalók 2 adaghoz:
- 25 dkg sült sütőtök
- 6 ek cukor - vagy ennek megfelelő Eritrit
- 0,5 l tej - lm diétában lm tej vagy magtej
- 1 cs. vaníliás pudingpor
- 1 mk őrölt fahéj
- 1 mk őrölt gyömbér
- 1 db csillagánizs
- 1 csipet őrölt szegfűszeg vagy szegfűbors
- 1 csipet só
- 1 csipet frissen reszelt szerecsendió
- tejszínhab - lm diétában növényi tejszínhab
Elkészítése:
Tegyük fel a tejet egy lábosban melegedni, adjuk hozzá a pudingport, a cukrot, a fűszereket és sűrű kevergetés mellett, hogy le ne égjen, közepes lángon főzzük fel, amíg besűrűsödik. Ha ez megtörtént, vegyük ki a csillagánizst és gyorsan keverjük hozzá a tökkrémet. Habosra keverjük ki. Tegyük vízzel kiöblített poharakba, majd hagyjuk kihűlni.
Tálaláskor tegyünk a tetejére tejszínhabot. Kész is ez az isteni finom, téli, fűszeres puding.
Jó étvágyat!
Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.