A világ legegyszerűbb tésztáját ajánlom most. Még akkor is egyszerű, ha mi magunk készítjük el a csodás házi metéltünket. A pappardelle a szélesmetélt (tagliatelle) még szélesebb verziója. Tökéletes alapja egy egyszerű garnélás tésztaételnek. Könnyen, gyorsan elkészíthető. Az egész étel max. 30 perc, amiből a pappardelle elkészítése 25 perc. A többi a maradék 5 perc.
Hozzávalók:
- 25 dkg házi pappardelle
- 15 dkg garnéla rák
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek vaj - lm diétában margarin
- 1 ek olívaolaj
- só, bors, chilipehely
- petrezselyem
a tésztához:
- 25 dkg liszt - gm diétában Schar mix
- 3 db tojás
- só
Elkészítése:
A lisztet, sót, keverjük össze. Egy kis mélyedést alakítsunk ki a lisztkupacban, öntsük hozzá a tojásokat. Az ujjainkkal verjük fel a tojásokat és fokozatosan keverjük hozzá a lisztet. Ha nem akar összeállni, akkor adjunk hozzá egy csepp vizet. Egy kemény tésztát kapunk, ne ijedjünk meg. Formázzunk egy kis cipót belőle és erősen lisztezett deszkán nyújtsuk ki. Forgassuk, nyújtsuk, lisztezzük! Egészen addig, amíg kellően vékonyra nem nyújtottuk. Újból lisztezzük be a felületét és hajtogassuk össze, mint a rétest. Majd egy éles késsel vágjuk olyan szélesre a metéltet, amilyenre szeretnénk. A pappardelle az kb. 1,5- 2 cm széles. Szedjük szét a csíkokat, ha úgy látjuk, hogy össze akarnak ragadni, akkor ismét lisztezzük. Forró,sós vízben, 2-3 perc alatt kifő a friss tészta.
Amíg fő, addig melegítsünk fel olajat és vajat egy serpenyőben. Adjuk hozzá az apróra összevágott fokhagymát és a garnélákat. Sózzuk, borsozzuk. Ha elkészült a tészta, szedjük át a serpenyőbe. Forgassuk össze, majd vegyük le a tűzről. Szórjuk meg frissen vágott petrezselyemmel és pár csepp citrommal.
Ennyi! :)
Jó étvágyat!
Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.
Sőt!
A FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!