Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Vajas-fokhagymás garnéla házi pappardellével

2017. november 26. - Heni süt neked

A világ legegyszerűbb tésztáját ajánlom most. Még akkor is egyszerű, ha mi magunk készítjük el a csodás házi metéltünket. A pappardelle a szélesmetélt (tagliatelle) még szélesebb verziója. Tökéletes alapja egy egyszerű garnélás tésztaételnek. Könnyen, gyorsan elkészíthető. Az egész étel max. 30 perc, amiből a pappardelle elkészítése 25 perc. A többi a maradék 5 perc. 

vajas-fokhagymas_garnela_hazi_pappardellevel_1.jpg

Hozzávalók:

  • 25 dkg házi pappardelle
  • 15 dkg garnéla rák
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek vaj - lm diétában margarin
  • 1 ek olívaolaj
  • só, bors, chilipehely
  • petrezselyem

a tésztához:

  • 25 dkg liszt - gm diétában Schar mix
  • 3 db tojás

vajas-fokhagymas_garnela_hazi_pappardellevel3.jpg

Elkészítése:

A lisztet, sót, keverjük össze. Egy kis mélyedést alakítsunk ki a lisztkupacban, öntsük hozzá a tojásokat. Az ujjainkkal verjük fel a tojásokat és fokozatosan keverjük hozzá a lisztet. Ha nem akar összeállni, akkor adjunk hozzá egy csepp vizet. Egy kemény tésztát kapunk, ne ijedjünk meg. Formázzunk egy kis cipót belőle és erősen lisztezett deszkán nyújtsuk ki. Forgassuk, nyújtsuk, lisztezzük! Egészen addig, amíg kellően vékonyra nem nyújtottuk. Újból lisztezzük be a felületét és hajtogassuk össze, mint a rétest. Majd egy éles késsel vágjuk olyan szélesre a metéltet, amilyenre szeretnénk. A pappardelle az kb. 1,5- 2 cm széles. Szedjük szét a csíkokat, ha úgy látjuk, hogy össze akarnak ragadni, akkor ismét lisztezzük. Forró,sós vízben, 2-3 perc alatt kifő a friss tészta. 

hazi_pappardelle.JPG

Amíg fő, addig melegítsünk fel olajat és vajat egy serpenyőben. Adjuk hozzá az apróra összevágott fokhagymát és a garnélákat. Sózzuk, borsozzuk. Ha elkészült a tészta, szedjük át a serpenyőbe. Forgassuk össze, majd vegyük le a tűzről. Szórjuk meg frissen vágott petrezselyemmel és pár csepp citrommal.

Ennyi! :)

Jó étvágyat!

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.

Sőt!

FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!

vajas-fokhagymas_garnela_hazi_pappardellevel2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr7213303351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása