Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Amikor egy töltelék önálló életre kel...

2017. december 02. - Heni süt neked

 Alapjában véve ez egy töltelék, amit akár pulykához, akár csirkéhez is használhatunk. De mi van akkor, ha szintet ugrik ez a mennyei finomság, és önálló életre kelve, főételként landol egy hétköznapi, de akár hétvégi ebéd során? Egy egyszerű és gyors ételt kapunk, ami ráadásul valami észvesztően finom. Ropogós, mégis puha, és az ízek orgiája egy egyszerű ételbe sűrítve. A hozzávalók szinte midig megtallhatók egy hűtőben, kamrában.Összeállítása pár perc, a többit a sütő megoldja. Igazán megéri kipróbálni. 

fuszeres-kolbaszos_toltelek2.jpg

Hozzávalók:
  • 0,5 kg szikkadt kenyér (zsemle, bagett, bármi) - gm diétában gm kenyér
  • 1 ek olaj
  • 0,5 kg bajor vagy sütnivaló kolbász
  • 5 dkg vaj - lm diétában margarin
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2-3 db szárzeller
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 cs. petrezselyem
  • 4-5 levél zsálya vagy 2 tk szárított zsálya
  • 2 tk rozmaring
  • só, bors
  • 1,5 dl fehér bor - opcionális
  • 0,5 l alaplé
  • 1 db tojás
  • 5-10 dkg szárított áfonya - opcionális

fuszeres-kolbaszos_toltelek1.jpg

Elkészítése: 
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra!
Vágjuk fel a kenyeret kockákra és tegyük egy tepsibe, majd toljuk a sütőbe kb. 10 percre, amíg kiszárad és megpirul. Ha ez kész, tegyük át egy nagy keverőtálba. 
Ezalatt egy serpenyőben a béltől megfosztott kolbászt pirítsuk meg, miközben egy villával széttördeljük morzsás állagúra. Adjuk a pirított kenyérkockákhoz.
Ugyanabban a serpenyőben olvasszuk fel a vajat, pirítsuk meg benne a hagymát, zellerszárt, fokhagymát. Adjuk hozzá a zöldfűszereket, a sót és a borsot. Pároljuk addig, amíg megpuhulnak. Most jöhet a bor, amit párolással redukáljunk a felére, ez kb. 5 perc. Ha mindez elkészült, akkor adjuk hozzá az alaplevet és az egészet öntsük a kenyérre. Öntsük rá a felvert tojást, a felaprított petrezselymet, és az áfonyát is. Alaposan keverjük össze, hogy a pirított kenyérkockák az utolsó cseppig fel tudják szívni a nedvességet.
Az egész fűszeres tölteléket tegyük egy kiolajozott, mély tepsibe vagy tűzálló tálba, simítsuk el a tetejét, majd süssük a sütőbe 30 percig vagy ameddig ropogósra és aranybarnára nem sül. 
Melegen tálaljuk! Jó étvágyat!

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.

Sőt! A FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!

fuszeres-kolbaszos_toltelek.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr2213409093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása