Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

A világ legropogósabb rósejbnije, ami egy galette

2017. december 11. - Heni süt neked

Pikk-pakk elkészül. Elmondhatatlanul finom. Olyan ropogós, hogy ilyet még nem ettél. Nem igazi rósejbni, de majdnem. Minimális alapanyag, maximális élvezet. Ennél jobb köret nincs is. Ha valaki azt mondja, hogy van, az hazudik.

Tőmondatokban ennyit erről a mennyei mannáról.

És akkor legeltesd a szemed, induljon be a nyálelválasztás:

a_legropogosabb_rosejbni.JPG

Hozzávalók:

  • 5-6 szem burgonya
  • 1-2 ek libazsír
  • 3-4 szál friss kakukkfű
  • só, bors

a_legropogosabb_rosejbni1.jpg

Elkészítése:

Egy uborka gyalun szeleteljük vékonyra a krumplikat héjastól. Egy serpenyőbe tegyünk fél evőkanálnyi libazsírt. Kenjük szét a serpenyő alján. Rakjuk le körben, spirálisan a szeleteket. Közben csepegtessünk keveset a libazsírból időnként a rétegek közé, sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg kakukkfűvel a burgonya szeleteket.

a_legropogosabb_rosejbni2.jpg

Legvégül egy a serpenyő méretűre vágott sütőpapírral fedjük le az egészet és kezdjük el sütni a gázon. Tegyünk valami súlyt a tetejére, pl. egy mélytányért, benne 1 kg sóval. Ettől a leszorítástól lesz igazán ropogós a rósejbni alja.    Kb. 8 perc után egy tányér segítségével fordítsuk meg az egészet, hogy most a teteje kerüljön az aljára és piruljon szintén ropogósra. Újabb 5-7 perc után már el is készült ez a csodásan egyszerű és finom köret, ami persze önálló ételként is megállja a helyét.

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.

Sőt! A FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

http://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr4813426761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

turósmácsik 2017.12.14. 12:05:56

Nagyon finomnak néz ki, de nem éri meg, ha a mosogatást-sikálást is hozzávesszük.