Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

Narancsos-mézes csirke

2017. december 14. - Heni süt neked

Mindenki készülődik már az ünnepekre, tervezgeti a legjobb menüsort. Vannak, akik a klasszikus, tradicionális ételek mellett döntenek, mint minden évben, és vannak, akik kísérletezgetőbbek, vágynak új ízekre. Mindkét megoldás tökéletes. A mostani ajánlatom egy nem a szokásos, mégis ismerős ízvilágot tükröz, hiszen minden olyan zamat fellelhető benne, ami az ünnepekhez kapcsolódik. Ilyen a narancs, a gránátalma, méz. Egyszerűsége megkapó, aromája csodás, tálalási lehetősége fantasztikus és még pénztárcabarát is. Jó szívvel ajánlom az ünnepi asztalra. 

narancsos-mezes_csirke1.jpg

Hozzávalók:

  • 6 db csirke felsőcomb
  • 75 dkg apró szemű burgonya
  • 1 ek olívaolaj
  • 5-6 levél friss zsálya
  • só, bors
  • 4-5 ek méz
  • chilipehely - ízlés szerint
  • 1 tk fokhagymapor 
  • 1 narancs
  • fél gránátalma
  • petrezselyem  

narancsos-mezes_csirke2.jpg

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Egy sütőpapírral kibélelt tepsire fektessük a besózott, borsozott csirkecombokat először bőrükkel lefelé. A felső részüket kenjük be az előzőleg a mikróban megmelegített méz, valamint a chilipehely és fokhagymapor keverékével. Majd fordítsuk meg a combokat és kenjük be a bőrös részt is a mézes mázzal. 

Az apró szemű krumplikat egy tálban keverjük össze az olívaolajjal és az aprított zsályalevelekkel. Sózzuk, borsozzuk, majd tegyük a combok köré. Az egész tetejére helyezzük a vékony szeletekre felvágott narancsokat.

Tegyük az egészet a sütőbe és kb. egy órán át süssük, míg a hús ropogós, aranybarna nem lesz és könnyen leválik a csontról. Ez idő alatt a burgonyaszemek is szép barnák és ropogósak lesznek.

Tálaláskor szórjuk meg a gránátalma "gyöngyeivel". Ezt a legkönnyebben úgy tudjuk megtenni, ha a félbevágott gránátalmát egy fakanál segítségével ütögetjük. Így könnyen kipotyognak a szemek. Legvégül szórjuk meg az aprított petrezselyemmel.

Jó étvágyat!

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.

Sőt! A FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!

 narancsos-mezes_csirke.jpg

A bejegyzés trackback címe:

http://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr3913450797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.