Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Egy különleges köret: fokhagymás sült endívia

2017. december 20. - Heni süt neked

Egy egyszerű sültet is fel tud dobni egy különleges köret. Így, az ünnepek közeledtével a hagyományos ételek mellett néha ránk tör a vágy, hogy legalább az egyik napon valami újjal álljunk elő. Nem muszáj egy egész ételsort lecserélni, elég, ha csak frissítünk egy ponton. Például a köretek terén. Így ajánlom most jó szívvel ezt az egyszerű, ámde annál ízletesebb különlegességget, ami épp oly kitűnő halakhoz, sültekhez egyaránt. A sült endívia ropogós, roppanós, fokhagymás, krémes, szóval igazán üdítő újdonság. Az ünnepi asztalon méltó helye van. 

endivia_koret.jpg

Hozzávalók:

  • 4 db endívia 
  • 3 ek vaj - lm diétában margarin
  • 2 dl tejszín - lm diétában növényi tejszín
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 2 db friss rozmaring ág
  • 2 tk citromlé
  • só, bors

endivia_koret1.JPG

endivia_koret3.jpg

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra!

Vágjuk félbe az endíviákat és sózzuk meg a vágott felületet. (A végét vágjuk le, illetve ha elszíneződés lenne a külső leveleken, akkor azt vegyük le.)

Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben, majd az endívia vágott felületével lefelé tegyük a serpenyő aljára. Pirítsuk 2-5 percig közepes lángon, amíg aranybarna nem lesz. Ezután fordítsuk meg, adjuk hozzá a tejszínt, a fokhagymákat vékonyan felszeletelve, a rozmaring ágakat. Sózzuk, borsozzuk. Fedjük le alufóliával, majd az előmelegített sütőben süssük kb. 20 percig, amíg megpuhul az endívia. Ha elkészült, vegyük ki a sütőből és öntözzük meg a citromlével. Ezután már tálalhatjuk is igény szerinti frissen sülttel.

 Érdemes kipróbálni.

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.

Sőt! A FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr8413450809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása