Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

Savanyított kolbász és tojás

2017. december 26. - Heni süt neked

Légy bátor! Légy merész! Légy vállalkozószellemű! Megéri. 

Szilveszterre kimondottan jó ötlet. Italok mellé, nassoláshoz, chips helyett próbáld ki ezt! Különleges, izgalmas, egyedi, és nem utolsó sorban FINOM!

Egy egyszerűen elkészíthető finomságról van szó. Még pont van rá elég időd :)

savanyitott_tojas_es_kolbasz2.jpg

Hozzávalók:

  • 10 db főtt tojás
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 nagyobb szál jó minőségű főtt kolbász
  • 5 gerezd fokhagyma 
  • 3 dl borecet
  • 1 dl balzsamecet
  • 7 dl víz
  • 2 ek cukor - vagy ennek megfelelő eritrit
  • 1 ek só
  • 3-4 db babérlevél
  • 1 tk mustármag
  • 1 tk köménymag
  • 10-15 szem fekete bors

savanyitott_tojas_es_kolbasz.JPG

Elkészítése:

Egy 2-3 literes széles szájú zárható üvegbe tegyük bele a megpucolt, keményre főtt egész tojásokat, a felszeletelt kolbászt, 3 egész fokhagymát, valamint a nagyobb darabokra felvágott hagymát. 

savanyitott_tojas_es_kolbasz1.JPG

Egy lábosba öntsük az eceteket, vizet, az összes fűszert, cukrot, sót, és a 2 gerezd felaprított fokhagymát. Forraljuk fel az egészet, hogy a fűszerekből kiázhassanak az ízek. Amikor már érezni a kellemes, pikáns illatot a konyhában, akkor elzárhatjuk alatta a hőt. Öntsük az üvegbe a levet (le is szűrhetjük, bár szerintem felesleges). Annyit, amennyi ellepi a kolbászokat és tojásokat. Tekerjük rá a tetejét.

Ha kihűlt, pihentessük a hűtőben (vagy hideg helyen) minimum 5 napig, de legjobb, ha 2 hétig! Ekkor már élvezetre és fogyasztásra alkalmas. Szinte bármeddig eláll hideg helyen.

Jó étvágyat hozzá!

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.

Sőt! A FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!

A bejegyzés trackback címe:

http://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr6013390829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

i1 2017.12.27. 21:08:29

Isteni!
Kanadában a legtöbb bárban (kocsmában) van ilyen.(Pickled egg és pickled sausage)
Ez a recept szofisztikáltabb, mint az ottaniak, megcsinálom...
Köszönöm!!!
i.