Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

A világ legropogósabb rósejbnije, ami egy galette

2017. december 11. - Heni süt neked

Pikk-pakk elkészül. Elmondhatatlanul finom. Olyan ropogós, hogy ilyet még nem ettél. Nem igazi rósejbni, de majdnem. Minimális alapanyag, maximális élvezet. Ennél jobb köret nincs is. Ha valaki azt mondja, hogy van, az hazudik. Tőmondatokban ennyit erről a mennyei mannáról. És akkor legeltesd a…

Tovább

Áfonyás erdei ragu

Tulajdonképpen ez egy szarvasragu, szarvas nélkül. Tudom, teljesen idétlenül és értelmetlenül hangzik. De az úgy történt, hogy nagyon megkívántam ezt az ízkombinációt, de hús nélkül. Egy lightosabb, könnyebb verzióra éheztem meg úgy, hogy az aromák megmaradjanak, az ízek domináljanak, és egy…

Tovább

A világ legegyszerűbb finomsága: habcsók

Ennél egyszerűbb és tulajdonképpen ünnepibb édességet nem nagyon tudok elképzelni. Kevés hozzávaló, minimális sütési tudomány, mennyei ízek, mint végeredmény. Hát kell ennél jobb? Nemigen.  Habcsók. Régen a karácsonyi fa díszítésnek nélkülözhetetlen kelléke volt. És persze az ünnepi asztalról sem…

Tovább

Cukkinis egybefasírt jégcsapretek salátaágyon

Kezdjük kicsit megfordítva a sort. Először hadd hívjam fel mindenki figyelmét a varázslatos jégcsapretekre, és hadd álljak ki mellette az ízetlen, vitaminokat nélkülöző álparadicsomokkal szemben. Ugyanis erősen tiltakozik minden porcikám az ellen, hogy télen olyan zöldséget, gyümölcsöt vásároljak,…

Tovább

Amikor egy töltelék önálló életre kel...

 Alapjában véve ez egy töltelék, amit akár pulykához, akár csirkéhez is használhatunk. De mi van akkor, ha szintet ugrik ez a mennyei finomság, és önálló életre kelve, főételként landol egy hétköznapi, de akár hétvégi ebéd során? Egy egyszerű és gyors ételt kapunk, ami ráadásul valami észvesztően…

Tovább