A kofta nem más, mint a kelet fasírtja. Persze, csak ha jól le akarom egyszerűsíteni. Tény, hogy minden területnek megvan a maga verziója,épp úgy, mint nálunk a fasírtnak. Az alap adott, az ízesítés változó.
Ráadásul most nem is húsból, hanem burgonyából készül, a vegák, illetve ínyencek nagy örömére. Igaz, így egy képletes pofont adva az egész kofta szakosztálynak.
Mindez egy csodás curry mártással, ami tökéletes partnere a koftának, kerek egésszé téve az aromák mennyei harmóniáját.
- 2 db nagy krumpli
- 1/2 tk Garam Masala
- 1/2 tk chilipor
- csipetnyi sütőpor
- mazsola
- 1-2 ek keményítő
- olaj a sütéshez
- 1 ek olaj
- 1 fej hagyma
- 1 db paradicsom
- 1 marék mandula vagy kesudió beáztatva
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kisdarab gyömbér
- víz
- 2 tk őrölt koriander
- 1/2 tk kurkuma
- 1 tk fűszerpaprika
- 1/2 tk chilipor
- 1/2 tk Garam Masala
- 1 ek méz
- VAGY HA EGYSZERŰSÍTENI AKARJUK
- 2-3 ek curry por
- 1 tk méz
- só
Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.
Sőt! A FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!