Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Citromos-parmezános csirkemell

2018. január 20. - Heni süt neked

 A csirkemellnek vannak jó és rossz tulajdonságai. De egy biztos, hogy sokféleképpen és ízletesen el lehet készíteni. Csak a fantáziánk és az ízlésvilágunk szab határt abban, hogy hányféleképp is készítsük el. Én is már sok-sok csirkemell recepttel jelentkeztem itt a blogon, de egyik nagy kedvencem csak most következik. Ízében a nyarat idézi, ami kimondottan jólesik ebben a téli szürkeségben. Könnyű, könnyed, szokásomhoz híven könnyen elkészíthető ez a recept is. Semmi nem állhat az útjába, hogy elkészítsd! Ráadásul ez az étel az, ami mindenkinek az ínyére való.Nem lehet fogást találni rajta. Annyira jóóóó!  :)

citromos-parmezanos_csirke3.jpg

Hozzávalók:
a csirkéhez
  • 2 db nagyobb csirkemell filé hosszában félbevágva
  • 2 ek liszt - gm diétában rizsliszt
  • 2 ek reszelt parmezán
  • só, bors

citromos-parmezanos_csirke1.jpg

a mártáshoz:
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 tk vaj - lm diétában margarin
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 dl csirkealaplé vagy víz
  • 1 dl tej - lm diétában natúr magtej
  • 3 ek parmezán
  • 1 üveg kapribogyó
  • 1 ek keményítő
  • 2 db citrom 
  • 1 cs. petrezselyem
Elkészítése:
Egy mélytányérban keverjük össze a lisztet és a parmezánt. A négy darabba vágott, bőr nélküli csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, majd forgassuk meg a parmezános lisztkeverékben. Nyomkodjuk rá a lisztet, így jobban ráragad a hús felületére. Hevítsük fel az olaj és vaj keverékét egy serpenyőben (azért jó ez a kombináció, mert a vaj magában sajnos hamar megég, az olaj segít, hogy ezt elkerüljük), majd süssük meg a csirkemellek mindkét oldalát, amíg pörkanyag nem képződik rajta, szép aranybarna lesz a színe és a közepe is átsül, nem lesz rózsaszín. Ez kb. 3-4 perc oldalanként. Természetesen ez függ a hús vastagságától is. Ha elkészült szedjük ki egy tányérba. A visszamaradt zsiradékba tegyük az aprított fokhagymát (ha szükséges, adjunk még hozzá olajat vagy vajat), majd kb. 1 perc múlva adjuk hozzá a tej és az alaplé keverékét. Sózzuk, borsozzuk, majd jöhet a parmezán és a kapribogyó fele. Forraljuk tovább közepes lángon addig, amíg elkezd besűrűsödni. Ha ez nem következik be, akkor a segítsünk rá vízben feloldott kevés keményítővel, amit a serpenyő közepébe öntünk és gyors mozdulatokkal keverjük össze a mártás többi részével, amíg be nem sűrűsödik a kívánt mértékben (ez szinte azonnal bekövetkezik). Adjuk hozzá a citrom levét, és pár szeletet is. Ezt is keverjük alaposan össze a szósszal. Végül tegyük bele a sült húsokat, egy utolsót rottyantsunk rajta, ezzel el is készült a csodásan üde fogásunk.
A legjobban a tészta, a párolt zöldségek és a rizs passzol hozzá köretként.
Tálaláskor szórjuk meg a maradék kapribogyóval, a felaprított petrezselyemmel, egy kevés parmezánnal és pár szele citromkarikával.
Jó étvágyat!

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.

Sőt! A FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!

citromos-parmezanos_csirke2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr113409065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Graffy 2018.01.22. 12:01:23

Szia!

Az elkészítése kimaradt, bár el lehet képzelni. :)

Üdv: Graffy

takacsveca93 2018.01.24. 22:47:05

Heni fantasztikus vagy, sokat segítesz az olyan lányoknak, mint én. Nemrég költöztem el otthonról és folyamatosan recepteket nézek :)
Hagyok neked egy tippet, úgy szoktam spórolni, hogy online nézegetem az akciós újságokat! :* www.ujsagomat.hu/lidl/

Graffy 2018.01.24. 22:47:27

Ó... a technika... másik gépen és másik böngészőben tényleg.
Akkor bocsi. :)
süti beállítások módosítása