Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Próbáld ki! Őrült jó.

2018. február 21. - Heni süt neked

Az egész nagyon egyszerű, semmi bonyolultság nincs benne, viszont egy kis alkohollal van megbolondítva, amitől valami fergeteges lesz. Ja, hogy mi ez? Ez kérem szépen egy hagymás csirkemáj, vajon lepirítva, ami nyakon van öntve édes vermuttal. Ettől olyan pikáns lesz, hogy a fal adja a másikat. Most képzeljük el: adott a csoda friss csirkemáj, a vaj lágysága, krémessége, a zsálya bolondosan izgalmas íze, jó sok hagyma, kápia paprika és vermut... (A máj krémes puhaságához tökéletesen harmonizálnak a ropogós paprikakockák.) Mindez összepárolva, lepirítva. Ebből csak jó sülhet ki. A fűszeres, sós májhoz olyannyira passzol az édes vermut, mint mondjuk a sütnivaló marhához a sör, vagy a szarvaspörkölthöz a vörösbor. És még egy titok: a máj, főleg ha csirke, egyszerűen odavan a zsályáért. Megbolondul érte és utána. Muszáj összeboronálni őket.

Hát ennyi az egész, és mégis milyen csodás.

piritott_csirkemaj2.jpg

Hozzávalók 2 főre:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 2 fej hagyma
  • 1,5 dl édes vermut
  • só, bors, zsálya (friss vagy szárított, mindkettő tökéletes)
  • 1 db kápia paprika
  • 5 dkg vaj - lm diétában margarin

piritott_csirkemaj1.jpg

Elkészítése:

A vajon pirítsuk le a laskára felvágott hagymát, majd a csirkemájat. Sózzuk (igen, a csirkemájat lehet, NEM keményedik meg), és adjuk hozzá a zsályát. Süssük össze az egészet. Majd öntsük fel a vermuttal. Hagyjuk, hogy az alkohol elpárologjon, és besűrűsödjön, szafttá alakuljon a vajas, vermutos lé. A legvégén tegyük bele a felkockázott paprikát, egyet még rottyanjon és kész is.

Igazán különleges, nagyon izgalmas ízek gyűlnek össze ebben az ételben. Tálaláskor főtt krumplival, grillezett zöldséggel, vagy krumplipürével az igazi. 

Jó étvágyat! 

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr6413678366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása