Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

Sült krumpli, mint snack

2018. március 16. - Heni süt neked

 Az egyszerű is tud nagyszerű lenni. Egy kis fűszer, egy kis krumpli, és máris kész a nasi, a köret. Nassolni való, mert mi például csak úgy magában ettük filmnézés közben, vacsorára. Kérdezhetitek, hogy ez miért egy önálló poszt témája. Pedig egy ilyen egyszerű, klasszikus étel is lehet az est fénypontja. Ráadásul, ha egy kis joghurtos mártással is feldobjuk, akkor tényleg maga a tökéletesség egy picinyke formája...

fuszeres_sult_krumpli.JPG

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 1 tk pirospaprika
  • só, bors
  • kevés olaj
  • fokhagymapor

öntet 1:

  • 2 dl joghurt - lm diétában lm joghurt
  • pár csepp olívaolaj
  • pár csepp citromlé
  • friss petrezselyem vagy kapor

öntet 2:

  • 2-3 ek balzsamecet
  • 1 ek olívaolaj

 fuszeres5.JPG

 Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokon.

A burgonyát (lehetőleg kisebbeket) negyedeljük. Nem muszáj meghámozni, én sem tettem. Egy tálba tegyük bele, öntsünk rá egy kevés olajat, szórjuk meg pirospaprikával, fokhagymaporral, sóval és borssal. Keverjük alaposan össze. Tegyük egy tepsibe és 200 fokon süssük kb. 40 percig vagy addig, amíg ropogósra nem sül. Az önteteket ezalatt keverjük ki. Ezzel kész is. Kínáljuk melegen a hideg joghurttal vagy a pikáns balzsamecetes - olívaolajos dresszinggel.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

http://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr4012264094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.