Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Fokhagymás, ragacsos csirkecombok

2018. március 18. - Heni süt neked

Ha szeretnél valami gyors, egyszerű, de ütős ételt az asztalra tenni, akkor szívből ajánlom ezt a finomságot. Puha csirkecomb, ropogós bőr, fokhagymás, mézes zamat, csudafinom ízélmény.

A csirkéhez tökéletesen passzol ez a harmonikus, mégis határozott fűszerezésű ízvilág. A sült húst egy magasabb kategóriába emeli különösebb ráfordított energia nélkül. Az eredmény magáért beszél. Érdemes kipróbálni!

fokhagymas_ragacsos_combok_1.jpg

Hozzávalók 2-3 főre:
  • 6 db csirke felső comb
  • só, bors
  • 2 tk fokhagymapor
  • 6 gerezd fokhagyma felaprítva
  • 3-4 ek méz
  • 1 dl víz
  • 2 ek almaecet (vagy borecet)
  • 1 ek szójaszósz - van már gm!!!
  • 2 ek olaj
  • citrom szeletelve
Elkészítése:
Dörzsöljük be a combok mindkét oldalát a sóval, borssal, fokhagymaporral  alaposan. Hevítsük fl az olajat egy serpenyőben, majd tegyünk bele a csirkecombokat először a bőrével lefelé, majd ha megpirult, a másik oldalán is. Fordítsuk fel a combokat úgy, hogy a bőrös fele legyen felül. Adjuk hozzá a felaprított fokhagymákat, a mézet, a szójaszószt, és az ecetet. Öntsük fel a vízzel, és süssük tovább addig, amíg átsül és amíg a szósz besűrűsödik.
Ekkor el is készült.
Tálaláskor polentával, rizzsel, vagy épp tésztával tálaljuk. De épp úgy tökéletes a sült krumpli, a krumplipüré vagy a párolt zöldség is. Végül szórjuk meg felvágott petrezselyemmel.
Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr8613681632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Palásti Pál Norbert 2018.03.24. 11:10:52

Gondolom, gluténmentes. De a citromot nem írja a recept, hogy mikor és hova kell felhasználni. Tálaláshoz, vagy inkább a levét belenyomva a szószba?

Heni süt neked · https://www.facebook.com/henisutneked/ 2018.03.24. 11:12:27

@Palásti Pál Norbert: igen, igen! belenyomni, hogy kicsit ellensúlyozza a méz édességét!

Timi A METÁL MENYASSZONYA 2018.05.21. 10:39:16

Én kipróbálom lime levével is. Gondolom el nem rontja.
süti beállítások módosítása