Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Négysajtos, gombás angyaltészta

2018. április 04. - Heni süt neked

Amikor eleged van már a sok főzőcskézésből így ünnepek után. Amikor csak valami gyors, de nagyon finom ételre vágysz. Amikor pár, otthon is megtalálható alapanyag szükségeltetik csak hozzá. Na, akkor EZ kell neked! A 10 perces, négysajtos, gombás angyaltészta!

Egy egyszerű tésztaétel (az olaszoktól tudjuk, hogy a legjobb tészták a legegyszerűbbek), amit pár perc alatt összedobunk, hogy aztán már-már kéjes élvezettel fogyasszunk el.

És hogy mi az az angyaltészta? Hát a cérnametélt :) Mert egy sós finomság nem csak spagettiből, tagliatelléből vagy pennéből készülhet, hanem bizony CÉRNAMETÉLTből is. De miért cérnametélt? Próbáld ki! Meg fogsz lepődni! Selymesebb, lágyabb, tömörebb lesz így a tésztaételünk. Ráadásul a finom sajtokból, még finomabb barna bébi csiperkéből és kevés tejszínből olyan kifinomult ízeket tudunk összehozni, hogy nem is gondolnád. Pedig de!

img_4142.jpg

Hozzávalók 2 személyre:

  • 25 dkg cérnametélt - gm diétában gm tészta
  • 25 dkg barna (bébi) csiperke
  • 1 ek vaj vagy margarin
  • 2,5 dkg parmezán
  • 2,5 dkg cheddar - lm diétában lm trapista
  • 2,5 dkg mozzarella - lm diétában lm mozzarella
  • 2,5 dkg sajtkrém - lm diétában lm sajtkrém
  • 1,5-2 dl tejszín vagy tej - lm diétában lm tej
  • só, bors, (friss) zsálya

img_4144.jpg

Elkészítése:

Tegyük fel lobogó, sós vízben a tésztát főzni, kb. 4 percig, de ellenőrizzük természetesen. A lényeg, hogy al dente legyen! Mindig leírom, hogy ez nem urizálás, ez az al dente, hanem praktikum. Ugyanis, ha a tésztát félkeményre főzzük, akkor a hozzá elkészített mártással összekeverve megszívja magát, még kicsit beledagad, átveszi a szósz összes finom zamatát, eggyé válik vele.

Na, szóval. Amíg fő a cérnametéltünk, addig pont el tudjuk készíteni a mennyei mártásunkat. Egy serpenyőbe olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a felszeletelt gombát, fűszerezzük. Majd jöhet a tejszín, aztán a reszelt sajtok és a sajtkrém keveréke.Forgassuk jól össze az egészet, hagyjuk, hogy a sajtok megolvadjanak, a tejszínes szósz besűrűsödjön. Ekkor adjuk hozzá a forróvízből kiszedett (le NEM öblített) tésztát. Újból forgassuk át, most már együtt az egészet és már tálalhatjuk is. A zsálya finomsága, amely annyira harmonizál a barna csiperke telt, földes ízével, gazdag aromájával, visszaköszön a meleg tésztából. És jól teszi. Teljesen megbolondítja ezt a pazar ételt.Finom fehérbor, vagy rosé illik hozzá a legjobban.

Elkészült a 10 perces isteni tésztánk, ami után mindenki megnyalja a 10 ujját!  Jó étvágyat hozzá!

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.

A gombákért köszönet: http://amigombank.hu/

img_4141.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr813791518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása