Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Selymes zöldségleves

2018. április 06. - Heni süt neked

Egy jó leves bármikor jöhet. Én legalábbis így vagyok vele. Ha rossz idő van azért, ha jó, azért. Ha jó kedvem van azért, ha rossz, azért. A leves gyógyszer mindenre. Ezzel hitegetem magam, kisebb-nagyobb sikerrel. De az tény, hogy szeretem a leveseket. A nap bármely szakában. Legyen az bármilyen leves. TÉNYLEG bármilyen. Valami különleges, vagy épp a legegyszerűbb köménymagleves.

Ez a mostani ismét egy egyszerű, ámde annál finomabb, krémesen selymes zöldségleves. Gazdagon. Sok-sok zöldséggel. Tejszínnel. És a titkos összetevővel a tojássárgájával. Amitől igazán krémes, lágy, mégis telt ízt kapunk. Íme az én csodás 20 perces levesem.

img_4225.jpg

Hozzávalók:

  • 1 cs. új sárgarépa (zöldjével együtt)
  • 1 marék zöldborsó
  • 1 marék zöldbab
  • 1 marék csemege kukorica
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 ek vaj vagy margarin
  • 3 dl tejszín - lm diétában lm tejszín
  • 4 dl zöldségalaplé vagy víz
  • só, bors, provance-i fűszerkeverék - ízlés szerint

Így készült:

És az eredmény:

img_4223.jpg

Elkészítése:

Egy lábosban olvasszuk fel a vajat, majd tegyük bele a laskára vágott hagymát. Sózzuk, hogy összeessen, majd mikor már megdinsztelődött, adjuk hozzá a feldarabolt sárgarépát és a többi zöldséget. Kicsit pirítsuk össze őket, majd öntsük fel a tejszínnel. Fűszerezzük. Végül jöhet a zöldségalaplé. Forraljuk össze és már el is készült a csodás levesünk. Amikor levettük a tűzről, egy tojás sárgáját keverjük hozzá. Célszerű egy kis keverőtálba tenni a sárgáját, majd a léből pár kanálnyit hozzáadni és kikeverni. Így biztosan nem fog összeugrani. Ettől a kis plusztól lesz igazán telt, selymes íze a már amúgy is krémes levesünknek.

Tálaláskor a zsenge sárgarépa felaprított zöldjével szórjuk meg. Igazán ízletes ez a zöld is, nem szabad kidobni. Felhasználható salátának is.

Jó étvágyat!

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.

img_4224.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr3813811942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása