Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

Tejszínes-csirkemelles penne, pirított gombával

2018. április 27. - Heni süt neked

Habár nagyon kis egyszerűnek tűnik, mégis ízében olyan telt, aromákban gazdag ez az egytálétel, hogy balgaság lenne kihagyni. A tejszín selymessége, a csirkemell kockák teljessége, valamint a pirított barna csiperke földes aromája maga a tökéletesség. Fűszerek alig kellenek. A só, bors, mint alapfűszer és némi szerecsendió, kevés fehérbor épp elég ahhoz, hogy előcsalogassuk az alapanyagok természetes ízét. Egy kevés sajt, fokhagyma tovább fokozza az ízeket. És hát a tészta. Rátaláltam egy lenmagos penne tésztára, ami azontúl hogy egészséges, még nagyon finom is. Összességében egy krémes csodát kapunk isteni pennével.

img_4317.jpg

Hozzávalók 2 fő részére:

  • 25-30 dkg lenmagos penne
  • 30 dkg barna csiperke
  • 5 dkg vaj vagy margarin
  • 3 dl tejszín - lm diétában lm tejszín
  • só, bors, szerecsendió
  • 1,5 dl fehérbor
  • 5 dkg parmezán
  • 1 kisebb fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kevés saláta mix

image-1_1.jpg

Elkészítése:

A vajon pirítsuk meg gombát, majd a serpenyőből vegyük ki, tegyük félre. Ezután tegyük bele a felkockázott hagymát, aztán a csirkemell kockákat. Sózzuk borsozzuk, adjuk hozzá a szétzúzott fokhagymát is. Pirítsuk ezt is le. Ha elkészült, tegyük vissza a serpenyőbe a gombát. Öntsük fel a tejszínnel, forraljuk össze, most jöhet a bor. (Soknak tűnhet a folyadék, de fel fogja szívni a tészta a nagy részét. Sőt, érdemes egy kis főzővizet is félretennünk, ha később nagyon besűrűsödne.) Azzal is forraljuk fel egyet. Zárjuk el a lángot alatta. Közben főzzük ki a tésztát. NE főzzük túl!!!  Ha elkészült öntsük össze a tejszínes raguval. 

img_4315.jpg

Tálaláskor szórjuk meg a reszelt parmezánnal és kevés kevert salátával. Elkészült a tökéletes és mennyei tésztánk.

A gombáért köszönet: amigombank.hu

Jó étvágyat hozzá!

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.

img_4314.jpg

A bejegyzés trackback címe:

http://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr3013829936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.