Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Zöldséges húsgolyók tejszínes paradicsommártásban

2018. május 03. - Heni süt neked

Ennél üdébb, frissebb, könnyedebb ételt nem tudnék jó szívvel ajánlani. Pedig van itt minden: hús, zöldség, tejszín, passzírozott paradicsom. És egy kis csillagánizs, hogy legyen benne egy kis őrület :)

Az eredmény egy selymesen krémes, lágy mártás, habkönnyű húsgombócok, és ízkavalkád. A paradicsom tejszíntől megszelídült zamata olyan harmóniában van a zelleres, répás hússal, ami leírhatatlan. Üdesége pont az ilyen tavaszi/nyári napokban kapja meg létjogosultságát. Ez az étel egyszerűen elvarázsol. És mindenki szája ízének megfelel. Az a kis csavar, a csillagánizs, pedig csak egy kis bohóságot csempészik bele ebbe a tökéletességbe, hogy az első falat után ott legyen a kérdés: ez a fantasztikus aroma vajon mi? Érdemes kipróbálni, meglepően hatásvadász étel ez! :)

img_4389.jpg

Hozzávalók 2 főre:

  • 25 dkg darált hús (csirke, sertés, marha, bármi)
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 1/4 zellergumó
  • 2 szál újhagyma zöldjével
  • 1 db tojás
  • 1 db csillagánizs
  • só, bors
  • chilipehely - opcionális, de nagyon ajánlott :)
  • 1 üveg passzírozott paradicsom
  • 1,5 dl tejszín - lm diétában lm tejszín
  • csipet cukor - vagy ennek megfelelő édesítő

img_4387.jpg

Elkészítése:

Reszeljük le a répát és a zellert, karikázzuk fel az újhagymát, majd adjuk hozzá a darált húshoz. Fűszerezzük (só, bors, chilipehely). Most jöhet a tojás. Keverjük össze alaposan. Praktikus a kezünket használni, a legjobb megoldás, hogy közel egyneművé alakítsuk a keveréket. Vizes kézzel formázzunk közepes méretű golyókat.  

img_4391.jpg

Egy lábosba öntsük a paradicsomot, forraljuk fel, majd öntsük hozzá a tejszínt. Sózzuk, borsozzuk és egy kevés chilipelyhet is tehetünk bele. Egy csipet cukor kiemeli az ízeket, így erősen ajánlott a hozzáadása. És most jöhet a csillagánizs!! Ha újból felforrt a mártásunk, akkor helyezzük bele a húsgombócokat. A hideg hústól visszahűl a szósz, így hagyjuk, hogy újból forrjon, nehogy szétmenjenek a gombóckáink! Alacsony hőfokon folytassuk a főzést, szinte csak gyöngyözzön a paradicsommártás. Nagyjából 25 perc múlva el is készül ez a fenséges és picit különleges ételünk. Mi köret nélkül, magában fogyasztottuk, de természetesen kitűnően passzol hozzá a főtt burgonya, sült krumpli, vagy akár valamilyen tésztaféle.

Jó étvágyat hozzá!

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.

img_4393.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr3413873286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása