Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

Citromos marhahúsgolyók

2018. május 05. - Heni süt neked

Az úgy volt, hogy megmaradt nem kevés tatár beefsteak-em, amit nagyon nem akartam az enyészetnek hagyni. Így azt találtam ki, hogy még aznap, nehogy bármilyen baja legyen a nyers hús további tárolásának, megsütöm. És milyen jól tettem. A fűszerekkel bekevert marhahús íze sütés után még csak fokozódott. Fantasztikus ízvilágú, isteni golyócskákat sütöttem zsiradék nélkül a sütőben. (Természetesen natúr darált marhából is el lehet készíteni, csak fűszerezzük intenzíven.) Az egész megkoronázásaként egy citrom levével öntöztem meg, amitől olyan friss zamata lett, hogy csak na.

img_4328.jpg

Hozzávalók 2 főre:

  • 50 dkg darált hús (nem árt, ha 2x darálják le)
  • 4-5 evőkanál zsemlemorzsa - gm diétában elhagyható
  • 1 db tojás 
  • fél fej hagyma
  • só, bors, Worchestershire szósz, mustár, pirospaprika, (ketchup - opcionális)
  • 1 db citrom

img_4332.jpg

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra!

Keverjük össze a húst a fűszerekkel (ízlés szerinti adagolásban), adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, tojást, valamint a zsemlemorzsát. Készítsünk belőle közepes méretű golyókat. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük őket, majd toljuk be a sütőbe. 10 percig 200 fokon, majd további 30-40 percig 170 fokon süssük, amíg át nem sül a közepe is. 

img_4333.jpg

Ezzel el is készültünk. Legvégül locsoljuk meg a citrom levével. Ettől felfrissül, üde íze lesz.

Hagymás, tört burgonyával, párolt zöldségekkel, vagy épp salátával, pitával kínáljuk. 

Jó étvágyat hozzá!

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.

A bejegyzés trackback címe:

http://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr3613832198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.