Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Céklás-tormás sajtkrém

2018. május 07. - Heni süt neked

Hát kezdjük a hetet valami könnyű, ámde annál ízletesebb kencével. Mert hogy ez az. Ez AZ az íz, amit jó szívvel kínálsz a családodnak, a barátaidnak, vendégeidnek. A gyerekek például odalesznek a színe miatt (is). Az íze pedig, na arról írni nehéz, inkább kóstolni kéne. Szóval tessék elkészíteni, mert megéri. Lágy, selymes ízvilág, igazi aromák, harmonikus zamatok. Rozskenyérrel, pirítóssal, sok-sok zöldséggel, mint uborka, retek, paradicsom és a többi most már szezonját élőkkel igazi üde reggelit, vacsorát kapunk, de az sem szégyen, ha napközben rá-rájárunk a hűtőben, mert annyira kívánatos... :)

Íme hát a hét finomsága:

img_4497.jpg

Hozzávalók:

  • 1 doboz tormás lágy sajtkrém
  • 1 db sült cékla
  • 1 ek. tejszínes tormakrém
  • kis maroknyi dió
  • 1 nagyobb ág friss rozmaring
  • só, bors

img_4372.jpg

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra!

Csomagoljuk be egy darab alufóliába a céklát héjastól, de előtte szórjuk meg tengeri sóval és kevés olívaolajjal, adjunk hozzá egy ág rozmaringot is. Tegyük be a sütőbe kb 30 percre, hogy a saját gőzében és a fűszerekben megpuhuljon, megsüljön. Ha elkészült hagyjuk kihűlni, hámozzuk meg, majd törjük össze egy krumplinyomóval. Adjuk hozzá az alufóliában összegyűlt isteni szaftot. Most jöhet a krémsajt, a felaprított dió, valamint tejszínes tormakrém. Ez utóbbi elhagyható, ha gyerekeknek készítjük, vagy egyszerűen csak nem rajongunk a tormáért, még ha csodásan tejszínes is. Keverjük alaposan össze az egészet. Külön sózni nem szükséges, hiszen a cékla sütése során visszamaradt fűszeres lé kellően sós már. Kevés borsot azonban elbír. 

Ahogy írtam rozskenyérrel, pirítóssal egyszerűen mennyei. De a friss zöldségek csak dobnak rajta. 

Jó étvágyat hozzá!

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.

Ha érdekesnek találod a blogomat, kövess! :)

img_4495.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr7013879564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása