Amikor a hentesnél gyönyörű húst látok, nem tudok ellenállni neki. Így jártam most is, amikor csodás, márványos tarját pillantottam meg a pultban. Azonnal vettem belőle két vastag szeletet. A vastagot úgy tessék elképzelni, hogy olyan kétujjnyi. Mintha egy darab steak lenne. Mert majdnem az is volt. Csak sóval és borssal fűszereztem, ez épp elég is volt, hogy előcsalogassa a hús csodás zamatát. És miután itt a bikini szezon, muszáj odafigyelni arra, hogy mit eszem. Így a krumplipüré helyett egy isteni, habos, karfiolpürét készítettem, szinte nulla kalóriával. Persze valami kis zöldre is vágytam, ezért rukkola salátát kínáltam mellé mustáros öntettel. Mit mondjak, elég jól sikerült mind. :)
Ha nem hisztek nekem, tessék elkészíteni, azonnal megértitek miről is beszélek.
Hozzávalók 2 főre:
- 2 vastag szelet gyönyörű tarja
- kis fej karfiol
- 1 - 1,5 dl tej - lm diétában lm tej
- fél csomag rukkola
- magos mustár
- olívaolaj
- kevés citromlé
- méz
- só, bors
- 1 kis chilipaprika
- 1 - 2 szál rozmaring
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra!
A karfiolt rózsáira szedve tegyük fel főni sós vízben. Amíg fő a karfiol, addig itassuk le a nedvességet egy papírtörlővel a hússzeletekről, majd alaposan sózzuk, borsozzuk meg. Egy serpenyőben forrósítsunk fel olajat vagy bármilyen zsiradékot, és hirtelen süssük ki a tarját. Először az egyik oldalát 3-4 percig, majd a másik felét 2-3 percig. Utána tegyük be a sütőbe 10 percre, ás süssük tovább 200 fokon. Közben megfőtt a karfiol. Botmixerrel pürésítsük, adjunk közben hozzá tejet és sót, borsot.
Tálaláskor tegyünk a püré tetejére apróra vágott chilit, a rukkolára öntsünk egy magos mustárból, mézből, olajból és némi citromléből készült dresszinget.
Ezzel el is készült ez a bűnözés mentes, mennyei sültünk a habosra pürésített karfiollal, és ínycsiklandó rukkola salátával.
Jó étvágyat hozzá!
Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.