Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Sütőben sült zöldségek, friss fűszernövényekkel

2018. május 17. - Heni süt neked

Gyorsan, könnyen valami istenit? Valami csodásan egyszerűt és finomat? Valamit olyat, amiből bűntelenül ehetünk akármennyit? IGEN! Süssünk zöldségeket, turbózzuk fel friss fűszernövényekkel, és kényeztessük magunkat egy szürke hétköznapon is mennyei étellel, amit szinte nulla energiánkba kerül elkészíteni. Üde, egyszerű, ízében, aromáiban gazdag, a család bármely tagjának kedvence lehet. Vétek lenne kihagyni ezt a finomságot.

img_4503.jpg

Hozzávalók: 

  • 2-3 szál sárgarépa
  • 1 közepes zellergumó
  • 4-5 koktél paradicsom
  • 1 zöld kaliforniai paprika
  • 1 közepes édesburgonya
  • 3 db közepes vöröshagyma
  • 1 db padlizsán
  • olívaolaj
  • só, bors
  • friss rozmaring és kakukkfű

sult_zoldsegek.jpg

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra!

Ennék egyszerűbb dolog talán nincs is: vágjuk fel a zöldségeket, fűszerezzük be, öntsünk rá egy kis olajat, szórjuk meg a friss fűszernövényekkel és tegyük serpenyőbe. Toljuk be az előmelegített sütőbe és süssük kb. 30 percig. Persze sütője válogatja, így érdemes néha rápillantani. Lehet, hogy hamarabb, de lehet hogy kicsit később készül el. Ha néhol úgy tűnik, odakapott, ne ijedjünk meg, csak karamellizállódott a zöldség.

Ennyi az egész! Se több, se kevesebb. Az eredmény magáért beszél. Mi meg csak annyit tudunk majd halkan kinyögni a végén, hogy hmmmmmmm... És igen, ez az elégedettség hümmögése lesz. 

Jó étvágyat! 

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.

 

img_4504.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr8513879540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rita Sz 2019.09.29. 16:55:40

Kedves Heni!
Ma ez volt a baconben sült harcsa mellé a köret nálam. Tényleg klassz! Pont ezek a zöldségek voltak itthon, de valahogy bizonytalan voltam az elkészítés hogyanjában, és akkor megtaláltam a receptedet. Köszönet érte!
Tetszik a blog, ötletes ételek, lesz még amit lekoppintok innen! ;-)

Heni süt neked · https://www.facebook.com/henisutneked/ 2019.09.29. 16:57:20

@Rita Sz: Jaj, de jó! Nagyon köszönöm. Az ilyen visszajelzésekért érdemes csinálni :)
Köszönöm, még egyszer!
süti beállítások módosítása