Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

Caprese tésztasaláta

2018. május 21. - Heni süt neked

Hogy mi is az a caprese? Alapvetően így nevezik az olaszok a paradicsom, mozzarella, bazsalikom tökéletes hármasát. Minden, ami ezzel készül, legyen az hús vagy egyszerűen saláta elnyeri a caprese nevet. Így ez a mostani tésztasaláta is méltán kapta a keresztségben ezt a nevet. Hiszen a nagy hármason kívül csak tésztát tartalmaz és a kellő fűszereket, a meghatározó öntetet, amitől friss, üde és nagyon kívánatos könnyű ételt kapunk.

1_2.jpg

Hozzávalók:

a tésztasalátához

  • 25 dkg koktélparadicsom felezve
  • 1 csomag mozzarella golyócskák - lm diétában lm mozzarella
  • 40 dkg kis kagylótészta - gm diétában bármilyen gm aprótészta
  • 2-3 ek. fenyőmag - opcionális

az öntethez

  • 1,5 dl olívaolaj
  • 4-5 ek. vörösbor ecet
  • 1 ek. kapribogyó felaprítva
  • 3 gerezd fokhagyma felaprítva
  • 1 marék friss bazsalikom levél felaprítva
  • 1 marék petrezselyemlevél felaprítva
  • só, bors

Elkészítése:

Egy nagyobb tálban keverjük össze az öntet hozzávalóit (tegyünk 3-4 evőkanálnyit félre belőle). A paradicsomokat és a mozzarellát adjuk a dresszinghez, és hagyjuk min. 15 percig összeérni az ízeket. 

Mindeközben tegyük fel lobogó, sós vízben főni a tésztát. Ha elkészült, öblítsük le és forgassuk át egy kevés olívaolajban. Hagyjuk kihűlni. Öntsük a tésztát a marinálódott (pácolt) capresehez, keverjük alaposan össze, majd tálalhatjuk is. Még finomabb, ha előző este készítjük el, és egy éjszakán át, a hűtőben barátkoznak össze az aromák. Ilyenkor egy átkeverés után a félretett öntetből tegyünk a salátára. Ezzel életre keltjük az ízeket és felfrissítjük a dresszinget, aminek már nagy részét beszívta a tészta. Hagyjuk szobahőmérsékletűre felmelegedni.

Tökéletes előételnek, de főételnek is pazar egy könnyű tavaszi hétvégén.

Jó étvágyat hozzá!

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.

2_2.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

http://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr2913852722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.