Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Mandulás-szedres süti

2018. június 15. - Heni süt neked

A tökéletes desszert maga. Lágy, puha, omlós. Tele üdítő frissességgel, amit a szeder fanyar íze kínál. Gazdag aromái teszik bűnösen csábítóvá. Ropogós szélek, belül viszont telt, krémesen puha állag. Egyszerűen ellenállhatatlan. Amint beleharapunk, máris elvarázsol, és csak egy elégedett hümmögést tudunk produkálni, mert megszólalni nem fogunk tudni, az biztos. Idő kell, hogy miután lenyeltük az első csábító falatot, szóhoz tudjunk jutni.

Elkészítése pofonegyszerű. Itt az ideje, hogy belevágj! :)

img_0667-21.jpg

Hozzávalók:

  • 15 dkg mandulaliszt - gm diétában 25 dkg mandulaliszt
  • 10 dkg liszt 
  • 20 dkg vaj/margarin
  • 15 dkg cukor - vagy ennek megfelelő édesítő
  • 6 db tojás fehérje
  • 1 tk. vanília kivonat
  • 15 dkg szeder
  • egy csipet só
  • kevés szeletelt mandula, porcukor a tálaláshoz
  • tejszínhab vagy vanília fagylalt - opcionális

img_0636.jpg

Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra!
Olvasszuk meg a vajat. Egy tálban keverjük össze a mandulalisztet, lisztet, cukrot és a csipet sót. Külön tálban enyhén verjük fel a tojások fehérjét, majd a száraz alapanyagok közepébe (készítsünk neki egy kis mélyedést) öntsük. Adjuk hozzá a vaníliát és keverjük össze az egészet, amíg teljesen egyneművé nem válik. Lassan öntsük hozzá a megolvasztott, de nem forró vajat. Újból keverjük át.
Egy nagyobb muffin formát vajazzunk ki, majd töltsük fel 2/3 részig a tésztával. Tegyük be az előmelegített sütőbe és süssük 6-8 percig, majd egy pillanatra vegyük ki  a sütőből a muffin tepsit és minden formába tegyünk 3 szem szedret, valamint szórjuk meg pár szelet mandulával. Toljuk vissza a sütőbe és süssük további 8-10 percig, amíg szép aranybarnára sül. Ha elkészült, hagyjuk 5 percig pihenni és csak utána vegyük ki a formából, tegyük egy rácsra, ahol teljesen kihűlhet.
Tálaláskor szórjuk meg a tetejüket egy kevés porcukorral és kínáljuk pár szem friss szederrel. 
Igazi ínyencek tejszínhabot és adhatnak hozzá vagy vanília fagylatot.

Jó étvágyat hozzá!

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.

img_06771.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr6314036562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása