Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Grillezett halloumi sajt koktélparadicsommal, krumplival

2018. június 24. - Heni süt neked

Nem mindenkinek adatik meg, hogy kertes házban éljen, és mindenféle finomságot grillezzen a kertben. De nem kell lemondanunk erről az élményről, ha van egy jó  minőségű grillserpenyőnk. Persze nem lehet egy napon említeni a kettőt, de adott esetben igazán kielégítő tud lenni ez a serpenyős megoldás. Természetesen hiányzik a sült faszén illata, a szabadban együtt töltött idő, a közös sütés, az előkészületek. De a lakásban másként tudjuk izgalmassá tenni a grillezést. Csináljunk piknik hangulatot otthon, ha van erkélyünk, akkor telepedjünk ki, ha nincs, akkor egy pokrócot a földre terítve idézzük meg ezt a kellemes érzést. Jófajta zene, finom italok, jó társaság. Ez bőven tudja pótolni a kerti sütögetést. 

Bevallom ezt a fajta grillserpenyőt a sütőben használom, grill fokozaton. Így igazán finom és ízes lesz minden. Jelen esetben halloumi sajtot, koktélparadicsomot és egészben előfőzött krumplit sütöttem.

img_4876.jpg

Hozzávalók 2 főre:

  • 1 csomag halloumi sajt
  • 1 nagyobb fürt koktélparadicsom
  • 2 nagyobb krumpli
  • 2,5 dkg vaj/margarin
  • friss kakukkfű és rozmaring

img_4871.jpg

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokon, grill fokozaton!

Főzzük elő egészben a krumplikat sós vízben, amíg félig meg nem puhul. A grillserpenyőt forrósítsuk fel, tegyük bele a sajtot, a paradicsomot és a papírszalvétával leitatott krumplikat, amiket egy krumplinyomóval megnyomkodunk. Erre azért van szükség, mert sokkal ropogósabbra fog megsülni a héja, belül pedig krémesen puha lesz. Kenjük le azt olvasztott vajjal alaposan a megtört burgonyákat, szórjunk meg mindent a friss, felaprított fűszernövényekkel és durva szemű sóval (a sajtot nem kell sózni!). Tegyük be a sütőbe és 10 percet süssük. Ennyi idő alatt a sajt megolvad, a krumpli vajas és ropogós lesz, a paradicsom pedig mézédes.

El is készültünk. Jöhet a piknik érzés, a jó hangulat és a finom falatok. Hideg, gyöngyöző rosé fröccsöt vagy jéghideg sört javaslok hozzá. Az élmény elementáris, a siker elsöprő lesz! Garantálom... :)

Jó étvágyat hozzá!

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.

img_4878.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr5714061107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása