Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Pirított laska csirkemellel, bulgur ágyon

2020. július 03. - Heni süt neked

Ha gyorsan szeretnél valami finomat, amit a család minden tagja imádni fog (igen, még a gyerekek is!!), akkor ezt az ételt muszáj elkészítened. Könnyű, ízes, gyorsan elkészíthető recept ez, amihez sem főzőtudomány, sem órák eltöltése a forró tűzhely mellett nem szükséges. Szerintem nyáron, pláne ebben a párás, fullasztó melegben az ember pikk-pakk túl akar lenni a főzésen, mint alapvető macerán. De szerencsére itt nincs semmi macera, itt 15 percre van csak szükség, hogy összedobd ezt a tökéletes ebédet/vacsorát. És hogy mitől tökéletes ez a fogás? Hát mert szaftos sült csirkemellből, pirított laskagombából, némi salátából és egyszerűen elkészíthető bulgurból áll, amit tálaláskor citromlével meglocsolva teszünk frissé, üdévé. Meggyőztelek? Bízom benne... :)

img_0153.jpg

Hozzávalók 2 személyre:

  • 4 szelet csirkemell filé
  • 30 dkg laskagomba
  • 1 bögre (2 dl) bulgur - gm diétában köles, hajdina stb...
  • (olíva) olaj
  • só, bors, csipet római kömény, fokhagyma(por) - ajánlom beszerzését, nagyon megéri!
  • vegyes zöldsaláta
  • 1 citrom leve

img_0155_1.jpg

 Elkészítése:

Egy serpenyőben hevítsünk olajat és tegyük bele az előzőleg besózott, megborsozott, fokhagymaporral megszórt (ezt nyomkodjuk bele a húsba) csirkemell szeleteket. Nagyon hamar átsülnek (attól függően persze, hogy a hússzelet milyen vastag), vigyázzunk, ne szárítsuk ki, ne süssük túl! Pár perc mindkét oldalán és már kész is. 

Amíg sül, addig dupla mennyiségű sós vízbe tegyük a bulgurt, majd főzzük 5 percig. Ezután fedő alatt hagyjuk bedagadni további 10-15 percig. Ennyi idő alatt épp elkészülünk a hússal!

Vegyük ki a hússzeleteket a serpenyőből, és a visszamaradt zsiradékba és szaftba tegyük bele a felcsíkozott laskagombát. Fűszerezzük borssal, csipetnyi sóval (ne feledjük, a hús már meg van sózva!), római köménnyel. Pirítsuk le, majd tegyük vissza a húst, és melegítsük össze a gombával. 

Tálalás: javaslom, hogy egy tányér aljára tegyük a bulgurt, arra rá a kevert zöldsalátát, majd jöhet a hús és a nagy löketnyi citromlé. És kész! Ennyi az egész!

Egyszerű, letisztult ízvilág, gyors elkészíthetőség, könnyű, mégis tartalmas fogás - mi kellhet még? :)

Jó étvágyat!

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!

img_0154.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr315451094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása