Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

Rossz idő salátája...

Az oroszos kedvenc

2014. október 09. - Heni süt neked

Amikor olyan semmilyen idő van, akkor a legjobb egy "Rossz ido salátája". Ez mondjuk inkább téli étel, de igazából bármikor jöhet valami céklás.
Tehát: azonos mennyiségű céklát és krumplit megfőzünk héjában.

céklakrumpli.jpg

Amíg fő, egy kisebb fej hagymát apróra vágunk, sózzuk, borsozzuk, adunk hozza köménymagot, és pár szem csemege uborkát (szintén felkockázva) és annak a fűszeres levét (kapor, mustármag) hozzá öntjük.

uborkás alap.jpg

 Majd mikor kihűlt a cékla és a rumli, felkockázzuk őket (igen, rajta hagytam a héját!) és összekeverjük a savanykás, ecetes, hagymás, uborkás cuccal. Olajat öntünk rá (abszolút megteszi a jó minőségű napraforgó olaj is!)
Hagyjuk összeérni az ízeket pár óráig! Pompás, zamatos, finoooom!!!

céklasali.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr956775347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.