Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

Az ősz slágere a céklás, sütőtökös rétes!

finomabb, mint hinnéd... :)

2014. november 10. - Heni süt neked

Lehet, hogy elsőre furának hangzik, de igazán pikáns és finom (a visszajelzések szerint) ez a fajta sós rétes. Megint csak azt tudom mondani, hogy semmi nagy kunszt nincs benne, csak reszelj össze nagy lyukú reszelőn céklát, sütőtököt, kevés fejes káposztát, almát, lilihagymát, ízlés szerint esetleg még édesköményt. Sózd le, és hagyd kicsit állni. Ha levet ereszt, márpedig fog egy keveset, nyomkodd ki, hogy ne áztassa majd el a tésztát. Fűszerezd borssal és a titkos összetevővel, az 5 fűszerkeverékkel. Só már nem kell, mert a lesózásnál megkapta azt az adagot, amire szüksége van. A réteslapot terítsd ki egy tiszta konyharuhára, majd egy kenőtollal olajozd be a felületét. Ne ess túlzásba az olajjal! Halmozd rá hosszanti irányban a tölteléket, próbáld meg egy tömör hurkába formázni! A konyharuha segítségével görgesd fel a rétest, majd tedd rá egy sütőpapírral kibélelt tepsire. A tetejét is kend le olajjal, hogy szép fényesre és barnára süljön. Előmelegített sütőben 180-200 fokon süsd kb. 35-40 percig, amíg ropogós, aranybarna nem lesz a teteje. Ez idő alatt a reszelt zöldségek is megpuhulnak és a fűszerekkel is összeérnek az ízek. Amit kapunk, az egy pikáns, nagyon finom, zamatos őszi rétes. Szívből ajánlom kipróbálásra. Nálam abszolút pozitívan vizsgázott a szombati Károly napozáson :)

céklás sütőtökös rétes.jpg

rétes.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr216883237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.