Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

Csicseriborsó ragu csirkemellel, mert megérdemlem...

glutén-, laktóz-, és cukormentes recept

2015. február 17. - Heni süt neked

Van ebben minden, kérem szépen. Minden, mi szem szájnak ingere (lehet egy februári kedden). Van benne egy csipetnyi Kelet, melegség, szépség, napfény, mosolygás.

Elkészíteni nagyon egyszerű, kezdőknek is tiszta szívből ajánlom! A siker garantált. Az élmény örök.

csicseriborsos_csirkemell_ragu1.jpg

Hozzávalók 4 főre

  • konzerv csicseriborsó 2 doboz
  • sárgarépa 2 szál
  • hagyma 1 nagyobb fej
  • fokhagyma 3 gerezd
  • konzerv paradicsom 1
  • olaj
  • csirkemell kockák 50 dkg
  • koriander
  • fahéj, egy csipet

 

Elkészítés:
1. Olajon megfuttatjuk a hagymakockákat és a csirkemell kockákat, valamint a répát. Sózzuk, borsózzuk, megszórjuk pirospaprikával. Meghintjük egy evőkanálnyi liszttel. Beleöntjük a csicseriborsót, a konzerv paradicsomot, a fokhagymát belereszeljük, a majoránnával ls egy csipet fahéjjal ízesítjük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy elfedje.

2. Összeforraljuk az egészet, amíg a hús és a sárgarépa puha nem lesz. A legvégén megszórjuk a felaprított korianderrel. Sokat hozzáad az ízek összhatásához és tetszési index maximalizálásához.

3. Élvezzük ezt a sűrű, tartalmas és nagyon finom ragut. Mert megérdemeljük. Mert megérdemli (ez a recept is).

 

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr407182923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.