Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

Helló tavasz! Én így szeretlek :)

Kuszkusz pirított csirkemellel, naranccsal, mandulával.mazsolával

2015. március 02. - Heni süt neked

Az úgy történt, hogy valami gyorsra és egyszerűre vágytam. Nem volt kedvem sokat pepecselni a konyhában, ugyanakkor elegem volt már a téli, jó kemény svungos ételekből. Így jutottam arra az elhatározásra, hogy bizony ma kuszkusz lesz! Pirított csirkemellel és finom fűszerekkel, gyümölccsel, és minden mással, mi szem-szájnak ingere... Hát így született ez a nagyon ízes, zamatos, gyors ebéd, ami persze vacsorának is kitűnő.

kuszkusz_piritott_csirkemellel3.jpg

Hozzávalók 4 személyre:

  • kuszkusz, 1 bögre
  • mazsola, kis maroknyi
  • mandula, kis maroknyi
  • narancs, 1 db
  • olaj, 1 dl
  • csirkemell kockák, 50 dkg
  • koriander, 1 csomag
  • kurkuma, fahéj (opcionális)

Elkészítés:
1. a kuszkuszt beleöntjük egy mélyebb tálba és annyi forró vízzel öntjük le, hogy jócskán elfedje, majd egy tányérral vagy folpackkal fedjük le és hagyjuk 10 percig bedagadni.

  1. Közben vágjuk kockára a csirkemellet és az olaj felén pirítsuk meg.  Vágjuk apróra a koriandert (vagy helyette a petrezselymet), a narancs héját reszeljük le és facsarjuk ki a levét.
  2. Mikor a kuszkusz megpuhult, keverjük bele a maradék olajat, a mandulát, mazsolát, a húst, a reszelt narancshéjat, és öntsük az egészet nyakon a narancs levével. Fűszerezzük..
  3. Tálaláskor szórjuk meg a korianderrel.

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr617233231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.