Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

Korianderes-húsos lapcsánka friss salátával - 2in1 étel

Laktóz-, (gluténérzékenyeknek,) és cukorbetegeknek ajánlott recept

2015. március 12. - Heni süt neked

Ha finomat akarsz és gyorsan, ropogósat és frissen sültet, akkor neked a húsos lapcsánka kell! Egyszerre hús és krumpli. A pasikat (is) tuti leveszed a lábáról, ha ezt elkészíted nekik, de persze a barátok/barátnők is örülni fognak neki. Termszetesen csavarunk egyet a dolgon azzal, hogy friss koriandert vágunk a húsos, burgonyás masszába kisütés előtt. Ettől könnyed és nagyon friss lesz a lapcsánkánk. Na és a saláta... Az maga az üdeség, hiszen van benne mindenféle salátába való zöldség.

lapcsanka_sali.jpg

Hozzávalók 4 személyre:

  • krumpli 50 dkg
  • darált hús 30 dkg
  • tojás 1 db
  • liszt 1 kanál - gluténérzékenyek ki is hagyhatják
  • koriander 1 cs.
  • kis fej jégsaláta
  • 1 kápia paprika
  • 1 kígyóuborka
  • petrezselyem 1 cs.
  • citrom 1 db
  • olaj
  • só, bors, méz

Elkészítés:
1. A krumplit megpucoljuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük (robotgép gyorsít a dolgon). Lesózzuk és a felesleges levet kinyomkodjuk belőle. Hozzákeverjük a darált húst (ami lehet sertés, marha vagy akár csirke vagy pulyka is), a 1db tojást, sózzuk, borsózzuk, és hozzáadjuk az apróra vágott koriandert, és egy kanálnyi lisztet keverünk hozzá.

2. Közben vágjuk kockára az uborkát, a paprikát, a jégsalátát és a petrezselymet. Készítsük el a dresszinget, de csak a legvégén öntsük rá. Dresszing: 1/3 rész citromlé, 2/3 rész olaj, valamint só, bors és ízlés szerinti méz. Egy zárható kis üvegben rázzuk össze, így könnyen elegyednek az összetevők.

3. Forró olajba tesszük a húsos reszelt krumplit egy evőkanál segítségével. Ha kell, kicsit lapítunk rajta. Mindkét oldalát megsütjük.

4. Ha elkészült a lapcsánka, a dresszinget már önthetjük is a salátára.

Ez az étel magáért beszél, így semmi mást nem kívánhatok, mint kíváncsiságot, ami majd motivál az elkészítésére. Sok sikert és jó étvágyat hozzá! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr277259963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attilajukkaja 2016.09.28. 15:29:37

Kedves Heni!

Mar haromszor is megcsinaltam, es mindig nagy sikerem volt vele. Nem csak a pasiknal. ;o)
Most a kolbaszos-csirkemelles kombo jon!

Koszi,

Jukka