Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Az édesburgonya egy újabb felhasználási módja: batáta püré

2017. október 23. - Heni süt neked

Sokféleképpen lehet felhasználni ezt az egészséges és nagyon finom zöldséget. Lehet fűszeres hasáb "burgonyát"fokhagymás-vajas batáta korongokat, vagy épp egy különleges édeskrumpli pürét készíteni belőle. Nagyon egyszerű és nagyon finom ez a köret, ami igazából zamatossága miatt önálló ételként is tökéletesen funkcionál. Ha hiányzik valami feltét mellőle, akkor egy tükörtojás, zöldség fasírt, vagy bármi passzol hozzá, amire csak vágyunk.

Most tehát ezt mutatom be. Egyszerű és annyira finom, hogy ha belekóstolunk, utána már nehéz abbahagyni. Egészséges, mert miután ez nem burgonya, a cukorbetegeknek egy szuper alternatíva lehet a klasszikus burgonyapüré kiváltására. Na de lássuk, hogyan készül ez a mennyei manna, ami tulajdonképpen semmi különös, de az édes, savanyú, sós íz kombinációja nagyon el van találva, nagyon bejött.

Hozzávalók:

  • 1-2 batáta (mérettől függően)
  • 5 dkg vaj / margarin
  • só, bors
  • pár csepp citromlé
  • friss menta vagy rozmaring levelek
  • pár csepp olívaolaj

Elkészítése:

Zöldséghámozóval pucoljuk meg a batátákat. Kockázzuk fel nagyobb darabokra (könnyen puhul) és tegyük fel sós vízben főni. Figyeljük majd, mert hamar megfő és nem akarjuk szétfőzni. Ha elkészült, öntsük le a vizet róla és egy krumplinyomóval pürésítsük. Sózzuk, borsozzuk és tegyünk hozzá pár csepp citromlevet, ezzel adjuk meg azt a kis pikáns, nagyon enyhén savanykás ízt, ami a batáta édes ízvilágához annyira passzol. Ajánlom még egy kevés apróra vágott rozmaringgal vagy mentával megszórni a tetejét, valamint pár csepp olívaolajjal tálaláskor. 

El is készült ez a különleges édes-sós püré. 

Jó étvágyat hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr8811998826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2017.10.24. 11:36:18

Vaj helyett lehet kókuszkrémmel is készíteni, attól még egzotikusabb íze lesz.

2017.10.24. 12:26:36

nem írom meg, úgyis kimoderálsz

Heni süt neked · https://www.facebook.com/henisutneked/ 2019.01.07. 12:35:19

@Szaffy47: igazán nagyon finom, érdemes kipróbálni! sok sikert és jó étvágyat hozzá! :)
süti beállítások módosítása