Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

A legjobb nyári krumplisaláta

2018. július 14. - Heni süt neked

Rajongok a salátákért. A helyzet nyáron csak fokozódik. Hiszen annyi friss zöldség csábít ilyenkor. Jöhet a könnyed leveles salátákból készült, vagy épp a főételnek is beillő tartalmasabb fajták. Ilyen például ez az újkrumpliból, kukoricából és más finomságokból álló saláta. Ebben tényleg minden benne van, ami a nyarat, a roppanós zöldségeket jelenti. Kerek, kiteljesedett ízvilág, mennyei zamatok jellemzik. Csábító és valójában kihagyhatatlan fogás. Ajánlom grillezéshez kísérőként, vagy egyszerűen önálló ételként. Mindkettőhöz kiváló.

best5.jpg

Hozzávalók:

  • 1 kg újkrumpli (parázs - apró szemű)
  • 4 ek majonéz vagy ízesített joghurt - lm diétában lm joghurt 
  • 1 ek mustár
  • 1 tk cukor - vagy ennek megfelelő édesítő - opcionális
  • 1 ek almaecet
  • 1 - 2 gerezd fokhagyma
  • 1 marék zöldborsó
  • 2 cső kukorica
  • 8 szelet bacon
  • 2 szál szárzeller
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 csomag snidling
  • só, bors
  • chili - opcionális

best2.jpg

Elkészítése:

Bő, sós vízben főzzük meg az apró szemű, félbevágott krumplikat (nem kell megpucolni!), aminek a tetejére rátesszük a 2 cső kukoricát és a maréknyi borsót. Főzzük kb. 15-20 percig, illetve ameddig puhára főnek. Arra vigyázzunk, hogy a krumplit ne főzzük túlságosan szét, mert akkor a salátában csak szét fog mállni.

Szűrjük le a létől (Ötlet: a főzővizet NE öntsük ki, mert ízes alap lehet egy zöldségleveshez!), és hagyjuk kihűlni. Egy éles késsel vágjuk le a kukoricaszemeket a csőről. Közben egy tálban keverjük össze az öntetet: a majonézt, mustárt, almaecetet, a fokhagymát lereszelve, valamint a cukrot (opcionális). Süssük ropogósra a bacon szeleteket, majd nagyobb darabokra, csíkokra vágjuk fel. Aprítsuk fel a szárzellert, a paprikát. 

Keverjük össze a kész alapanyagokat a dresszinggel. Sózzuk, borsozzuk. A legvégén szórjuk meg a felaprított snidlinggel és a felcsíkozott ropogós bacon darabokkal.

Kész is van a mennyei, nyári salátánk! 

Jó étvágyat hozzá!

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr3014105035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.