Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Mentás-sárgabarackos csirkecomb csicseriborsóval

2018. július 21. - Heni süt neked

Nyaranta teljesen fel vagyok ajzva, amikor kimegyek a piacra. Az a szín kavalkád, az mennyiség és minőség, ami ilyenkor dominál a piacon, leírhatatlan. Júliusban szinte minden megtalálható, ami a nyári kínálatban csak szerepel. Rengeteg új zöldség, még több ínycsiklandó gyümölcs. Illatok és ízek orgiája. Leírhatatlan az piacolás, amikor végig kóstolod a standokat, elbeszélgetsz az árusokkal és ihletet merítesz a következő napok főzéseihez.

Egy ízeiben gazdag, tartalmas mégis könnyed, marokkói hatású ételt mutatok most be. Csicseriborsóval, céklával, sárgarépával, friss sárgabarackkal, mentával és csirkecombbal készül. Fűszerezése kicsit keleties, különleges. Nagy kedvenc itthon sárgabarack idényben. Mennyei, ahogy a friss zöldségek, a fűszerek, a gyümölcs és az üdítő menta milyen harmóniát alkotnak. A szemnek is tetsző, de az ízlelőbimbókat beindító finomság ez a fogás. 

img_5024.jpg

Hozzávalók 4 főre:

  • 35 dkg főtt csicseriborsó (nyugodtan lehet konzerv is, jó minőségű az is)
  • 1 nagyobb idei cékla
  • 4 szál zsenge sárgarépa
  • 1 nagy fej hagyma
  • 20 dkg friss sárgabarack
  • pár szál friss menta
  • friss gyömbér
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 db csirkecomb (ez esetben felső rész)
  • olaj
  • só, bors, római kömény, fahéj, csillagánizs

img_5023.jpg

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra!

Sózzuk be a csirkecombokat, majd forró olajban süssük elő. Vegyük ki az edényből, és a visszamaradt zsiradékra dobjuk rá a nagy darabokra vágott hagymát, a nagyobb kockára vágott céklát és a felkarikázott sárgarépát. Most jöhetnek a fűszerek. Öntsük fel 1-2 dl vízzel és a tetejére helyezzük el a csirkecombokat. Fedjük le az edényünket és tegyük a sütőbe 45 percre. Ha letelt az idő, vegyük le a fedőt és tegyük bele a csicseriborsót, valamint a felezett sárgabarackokat, és toljuk vissza a sütőbe még 15-20 percre, hogy a lé nagyobb része elpárolódjon, így redukálódjon a szaft,ami ettől sokkal koncentráltabb lesz, valamint hogy megpiruljon a combok teteje. 

Tálaláskor szórjuk meg mentával, ami teljesen új dimenziókba helyezi az ételünket. Felfrissíti, üdévé varázsolja. Ráadásul nagyon passzol a sárgabarack ízével. 

Az enyhén ánizsos, fahéjas, római köményes, gyömbéres fűszerezés megadja azt a keleties ízvilágot, amit annyira szeret, aki szereti... :)

Jó étvágyat hozzá!

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is.

img_5025.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr6514086711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása