Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

Saláta dresszing SÖRBŐL? Igen!!!

2018. augusztus 02. - Heni süt neked

Hogyan csempésszünk a nyári hétköznapi étkek egyszerűségébe egy kis különlegességet? Hát készítsünk ízletes salátát sör dresszinggel! Igen, jól olvastad. Az öntet SÖRBŐL készül. De nem akármilyenből. Létezik ugyanis egy, a Reczer Gábor serfőző által kifejlesztett Sabotage elnevezésű kézműves sör, ami élőflórás joghurttal savanyított feketeszedres berliner weisse. Savanyú, gyümölcsösen szedresen savanyú. E tulajdonsága miatt nem csak a meleg napok üdítő kísérője lehet (persze jéghidegen), de akár egy fantáziadús salátát is feldobhatunk vele. Az öntethez szükséges savanyú alapot ugyanis ez adja, a többi csak fűszer. A feketeszeder dominanciája nyomja rá bélyegét a sörre, aminek felét elhasználjuk főzéshez, másik felét munka közben elfogyasztjuk. Dupla élvezet! 

img_5391.jpg

Hozzávalók:

  • 1 csomag bébi spenót
  • 1/2 csomag rukkola
  • 1 db nektarin
  • 5-6 szem mézédes koktélparadicsom
  • 1/2 üveg Reczer féle 0,33 l Sabotage sör
  • 1 ek dijoni mustár
  • só, bors
  • 1 mk Mon Jardin Africa chiliszós - örök kedvenc
  • pár csepp citrom
  • 1 db ajóka (szardella filé) olajjal - opcionális, de izgi

img_4199.JPG

Elkészítése:

Sok furcsaságnak tűnő dolog szerepel a hozzávalókban, de bízzatok bennem, tökéletes ízorgia lesz ez a saláta. Először is tegyük egy nagy tálba a saláta alapokat (rukkola, bébispenót), kockázzuk bele a nektarint és vágjuk félbe az édes koktélparadicsomokat. Sózzuk, borsozzuk. Majd egy zárható befőttes üvegbe öntsük a fél üveg sört, adjuk hozzá a mustárt, a szardellát (ne féljünk, nem lesz hal íze, inkább csak pikáns sós zamatot kölcsönöz neki), valamint a chiliszószt. Azért pont ezt a Chili Hungária Manufaktúra terméket, mert ennél gyümölcsösebb, ízesebb csípős szószt én még nem ettem. Kellemes és enyhe tüzet ad a salátánknak (ha keveset teszünk belőle), amit ellensúlyozni fog a barack édes enyhe. Maradjon hely az üvegben, mert amikor összerázzuk, a sör szénsavasságának kell a hely, hogy ne szaladjon ki belőle. Végezetül öntsük rá a dresszinget a salátára. 

img_5386.jpg

El is készültünk ezzel a mennyei és különleges salátával, ahol a sör savanyúsága mellett jelenlevő enyhe kesernyés ízt támasztja alá a rukkola sajátos, pikáns fanyarsága, és ahol a mézédes koktélparadicsom és nektarin mindezt ellenpontozza. Tálaláskor pár csepp citromlével öntözzük meg, ami olyan a salátánknak, mint egy nyári zivatar. Üdítően friss! :)

Önnállóan vagy sültek, grillezett zöldségek mellé pazar!

Jó étvágyat hozzá! 

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!

img_5388.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr8414155157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.