Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

Nyárvégi mindent bele leves

2018. szeptember 03. - Heni süt neked

Függő vagyok. Télen-nyáron szükségem van az adagomra. Ezer fajtáját ismerem és mindért rajongok. Ez a mostani egy igazi nyárvégi klasszikus. Minden van benne: laska (a gombák csak frissen jók, én az Amigo termékeiben találtam meg a mindig frisset - Auchan, Metro, Spar, Tesco a fellelési helye), karfiol, borsó, répa, krumpli.Mindez csodás paprikás lében, tejföllel megbolondítva. Minden olyan, amit épp a hűben és a spájzban találtam. Variáld kedvedre! Abból főzd, amit otthon rejt a kamra, ami a kedvenced. Ne hezitálj, állj neki, egyszerű és nagyszerű egyes minden változat. Ez egy alap, egy példa egy tartalmas, pazar levesre.

Ennél többet nem is érdemes írni róla. Ezt el kell készíteni. Gyors, egyszerű, fenomenális ízvilág.

img_5799.jpg

Hozzávalók 2 főre:

  • pár rózsányi karfiol
  • 1 fej hagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 maroknyi zöldborsó
  • 25 dkg laskagomba
  • 2 szem burgonya
  • kevés zsiradék/olaj
  • só, bors, fűszerpaprika, majoranna, petrezselyem
  • 2-3 ek tejföl - lm diétában lm tejföl

img_5802.jpg

Elkészítése:

Kevés zsiradékon futtassuk meg a felkockázott hagymát, sózzuk. Tegyük rá a felvágott zöldségeket, fűszerezzük. Öntsük fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje az egészet. Forraljuk össze, amíg meg nem puhulnak az összetevők. Ha elkészült, szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemmel. ENNYI! Ebben az ételben a harmonikus összhatás, az ízvilág a lényeg. Attól, hogy egyszerűen és gyorsan elkészíthető, attól még hidd el, MINŐSÉGI! :)

Tálaláskor 1-1 kanál tejföllel locsoljuk meg.

Jó étvágyat hozzá!

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!

img_5805.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr7914200059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.