Nincs annál jobb, mint hétvégén sokáig az ágyban maradni, átaludni a reggeli idejét, majd még a nagy ebéd előtt egy igazi villásreggelit elfogyasztani lustán, ráérősen, kényelmesen.
Nagy előnye, hogy pikk-pakk elkészül, és szinte bármit felhasználhatunk, amit a hűtőben találunk. Jelen esetben padlizsán, lecsó paprika került bele, de ez lehet sajt, sonka, paradicsom, cukkini, BÁRMI, ami csak fellelhető.
Az alap azonban mindig azonos egy ilyen típusú ételnél: hagyma és tojás.
Kezdjük úgy a hétvégét, mintha minden csak rólunk szóljon. Akár egy késői reggelivel.
Hozzávalók 2 főre:
- 5 tojás
- kevés libazsír
- 1 nagy fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szál grill kolbász
- 2 db lecsó paprika
- 1/2 db padlizsán
- só, bors, fűszerpaprika
Elkészítése:
A libazsíron megfuttatom a laskára vágott hagymát, sózom, majd hozzáadom a felszeletelt grill kolbászt is. Ha kellően megpirult a a hagyma és a kolbász is, jöhet a szintén felkarikázott paprika és padlizsán is, valamint a szétnyomott fokhagyma. Borsozzuk, és süssük össze az egészet, hogy a megfelelő pörkanyagot megkapja minden összetevő. legvégül adjuk hozzá a felvert tojásokat és süssük ízlés szerinti állagúra. Végezetül szórjuk meg egy csipet fűszerpaprikával. Ennyi és nem több, egy ízes, finom villásreggeli, ami kényeztető hétvégénket elkezdheti.
Tálaláskor a legfinomabb hozzá a friss pékáru, bagett vagy ropogós héjú, tunkolni való fehérkenyér bármelyike. A kovászos uborka kimondottan passzol hozzá, kísérőként.
Jó étvágyat hozzá!
Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!