Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

Tejszínes-kapros harcsafilé

2018. október 03. - Heni süt neked

Sajnos kevés halat eszünk. Én is. Legtöbben leragadnak a karácsonyi halászlé-rántott hal duónál és a nyári hekkezésnél. Pedig sok, jó minőségű halhoz hozzá lehet jutni, pl. a piacokon. Igaz, nem igazán olcsó, de azért megfizethető. Hiszen ha pontyot vagy busát veszünk, az nagyjából megegyezik a sertéshús árával, ha harcsát - én nagyon szeretem az afrikai harcsafilét, amiből ez az étel is készült - akkor pedig marhahús árban gondolkodjunk. Persze piaconként változik, de megközelítőleg azonos az árfekvés. Szóval próbáljunk meg több halat beiktatni étrendünkbe, hiszen receptek vannak dögivel. 

Ez a csodás egytálétel a már említett afrikai harcsafiléből, tejszínből, kaporból, kapribogyóból, póréhagymából és kevés krumpliból áll. Pazar párosítása az ízeknek. Harmonikus zamatok, selymes, krémes mártás a jellemzői. Könnyű elkészíteni, 30 perc alatt meg is vagyunk vele. Az eredmény pedig magáért beszél:

img_3349.JPG

HOZZÁVALÓK 2 személyre:

  • 40 dkg afrikai harcsafilé
  • 3 dl főző tejszín - lm diétában lm tejszín vagy kókusztej
  • 1/4 póréhagyma
  • 1 nagyobb szem krumpli
  • 1 cs. kapor - ha valaki nem szereti lehet petrezselyem is
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • pár karika chilipaprika - opcionális
  • 10-15 szem kapribogyó

fotojet_11.jpg

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra!

Egy tűzálló edény kenjünk ki kevés vajjal vagy olajjal, majd szeleteljük fel hajszál vékonyan a krumplit és szép sorban tegyük az aljára. Sózzuk. Erre jöhet a harcsa, amit lereszelt vagy szétnyomkodott fokhagymával szórunk be. Most jöhet a kapor, újabb adag só és bors, valamint a kapribogyó. Majd ezt követően öntsük nyakpn a tejszínnel. Legvégén fedjük be pórészeletekkel. fedjük le alufóliával, és toljuk be a sütőbe 180 fokra, kb. 25-30 percre, légkeveréssel (ha lehet). Majd vegyük le a fóliát és már anélkül pirítsunk rá a hagymára. Ez grill fokozaton 5 perc, amúgy 8.

img_6337.jpg

El is készültünk ezzel az egyszerű, de annál csodásabb egytálétellel. Krémes, lágy, a fokhagymától, kapribogyótól, és a kaportól pikáns, olyan, ami karaktert ad a hal semleges ízéhez. Mennyei kombináció! 

Tálaláskor szórjuk meg még egy kevés kaporral ! :)

Jó étvágyat hozzá! 

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!

img_6334.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr6414251383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.