Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Mézes-szójaszószos ragacsos oldalas

2018. október 16. - Heni süt neked

Ez egy olyan étel, amit kizárólag kézzel szabad enni úgy, hogy hadd ragadjon össze a szánk, az ujjaink és csak kéjesen nyögjünk fel, hogy: ááááá, ez a mennyország! Mert ez valóban az. Igazi húsos étel. Fűszeres, ragacsos, sült oldalas. Fantasztikus ízorgia, amit minden újabb harapással átélhetünk ezzel a sült oldalassal. 

Sütőben, lassan sütve, ropogósra elkészítve tökéletes.

 img_5128.JPG

Hozzávalók:

  • 1 kg oldalas
  • só, bors, füstölt pirospaprika
  • 4 ek méz
  • 6 ek szójaszósz
  • 1 db hagyma
  • pár szem koktélparadicsom
  • 1 ág rozmaring
  • zsiradék

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra!

Egy serpenyőben vagy tepsiben olvasszuk fel a zsiradékot, majd tegyük bele a bordák mentén felvágott, és a mézes, fűszeres szójapácban megfürdetett oldalast. Tegyük mellé a felezett paradicsomokat, a rozmaring ágat és a negyedeld hagymát. 

Tegyük az előmelegített sütőbe kb. 1 órára, alufóliával lefedve. Esetleg kevés vizet is tehetünk alá, de tényleg keveset. Ha letelt az idő fólia nélkül süssük tovább, amíg ropogósra meg nem sül. Ez kb. további 20 perc. Grill fokozaton. Ne ijedjünk meg, ha néhol úgy tűnik, hogy megégett! Ez csak a karamellizálódás eredménye. Csodás aroma A sült szaftról, amit tunkolni lehet, már ne is beszeljünk! :)

Ha elkészült krumplipürével, rizzsel vagy pitával is tálalhatjuk. savanyúság nagyon passzol hozzá.

Jó étvágyat hozzá!

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!

img_6081.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr5814233369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása