Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

HENI SÜT NEKED

Levendulás sült batáta fügével és balzsamecet krémmel

2018. október 23. - Heni süt neked

Abszolút az ősz színeit és ízvilágát idézi meg ez a finomság. Nassolni, köretnek, vagy önálló étkezésnek is tökéletes. Olyan zamatos, olyan finom, hogy kár lenne kihagyni. Édes krumplit, fügét már bárhol beszerezhetünk, az ára is megfizethető. Különleges, nem megszokott ízek ezek, tudom, de nyugodtan lépjünk ki a főzés adta komfortzónánkból és próbáljunk ki új dolgokat. Például ezt. Nem mondom, hogy pörkölthöz kínálnám, de egy szelet sült vagy rántott húshoz kitűnően passzol. Habár önmagában is kimondottan mennyei. Kipróbálásra erősen ajánlott!

img_6550.jpg

Hozzávalók 2 főre:

  • 1 nagyobb édesburgonya
  • 2-3 szem füge
  • kevés olívaolaj
  • só, bors
  • balzsamecet krém
  • levendula
  • rozmaring
  • chili paprika - opcionális

img_7093.JPG

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra!

Vágjuk fel hasábokra a batátát. A héját hagyjuk rajta nyugodtan, csak alaposan mossuk meg előtte. Egy tűzálló tálba tegyünk kevés olajat, tegyük bele a hasábokat, és forgassuk bele az olajba. Sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg a levendulával és a friss rozmaringgal. Negyedelve tegyük rá a fügéket, és a felszeletelt chilit. Toljuk be a sütőbe 45-50 percre. Az első 30 percre fedjük le alufóliával, majd az utolsó negyedórára vegyük le, és grill fokozaton pirítsuk meg az egészet.

Tálaláskor locsoljuk meg a balzsamecet krémmel (nagyobb szupermarketekben kapni). Kész is ez a mennyei finomság.

Jó étvágyat hozzá! 

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!

img_6551_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr214285591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása