Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

Szivárvány mángold egytál

2018. november 28. - Heni süt neked

Nincs gyönyörűbb zöldség, mint a szivárvány mángold. Olyan színei vannak, hogy az maga a káprázat. A mángold nyele ilyen fantasztikus, a levele ugyanolyan zöld, mint a sima verzióé. A mángold régen közkedvelt zöldség volt a konyhákban, aztán nagy csönd és most pár éve ismét beszivárgott a köztudatba. Egyszerűen zseniális. Főzeléknek, párolva, vagy salátának elkészítve is pazar. Nyugodtan mondhatjuk, hogy felhasználása igen sokrétű. 

Ez a mostani recept a szemnek csodás, a testnek ízorgia, a léleknek balzsam. 

Tartalmas fogás. Fehérbabos, paradicsomos, sárgarépás, zöldfűszeres csoda. Kihagyhatatlan.

img_6956.jpg

Hozzávalók:

  • 1 csomag zsenge szivárvány mángold
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 doboz fehérbab konzerv
  • 1 doboz aprított paradicsom 
  • só, bors
  • friss tárkony és petrezselyem
  • 1 db chili paprika - opcionális
  • olaj

img_6959.jpg

Elkészítése:

Az olajon dinszteljük meg a laskára vágott hagymát. Adjuk hozzá az aprított fokhagymát, a félbevágott és felkarikázott sárgarépát. Fűszerezzük és pirítsuk össze. Most jöhet a mángold felszeletelt nyele. Öntsük fel a paradicsommal és a babbal. Forraljuk össze a sárgarépa puhulásáig. Legvégül a mángold aprított zöld levele kerüljön bele. Szórjuk meg a friss fűszernövényekkel, tegyük bele a chilit, majd rottyantsunk még egyet rajta és kész is a csodás egytálételünk. Friss kenyérrel tunkolgatva maga a Mennyország. 

Jó étvágyat hozzá! 

Posztjaimat megtaláljátok a FaceBook oldalamon, és az Instagramon is!

img_6952.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://henisutneked.blog.hu/api/trackback/id/tr4114376289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.