Sütés-főzés, ahogy te is szeretnéd

Rakott zöldbab vörösboros raguval

2018. november 21. - Heni süt neked

Imádom az egyszerű, klasszikus ételeket kicsit felturbózni. Ez esetben egy rakott zöldbabbal történt mindez. A turbózás azt jelenti, hogy jófajta vörösborral készítettem a darált húsos ragut hozzá, és nem tejföllel, hanem görög joghurttal kentem le a tetejét. Úgy érzem, hogy a rakott zöldbab is kezd…

Tovább

Sült pisztráng kaporral, fokhagymával és citrommal

Egy klasszikus. Gyors és zamatokban gazdag. Kényelmes elkészítés. Egészséges, A, D és B12 vitaminban gazdag. Annyira egyszerű, hogy csak ilyen tőmondatokban lérdemes róla írni. Egyszerűsége mellett a csodás ízvilága, amit felturbózunk sok-sok kaporral, citrommal és fokhagymával, ünnepi étellé…

Tovább

Teriyakis füstölt tofu karfiolrizzsel

Ez egy harmatkönnyű, fűszeres, szénhidrátszegény, azonban igazán ízletes fogás. Sokan ágálnak a karfiolrizs ellen, pedig nem ördögtől való. Aki szereti, annak jó megoldás rizs helyett. A tofu a teriyakival mennyei párosítás. Kellően fűszeres, pikáns, élettel teli. A kettő együtt pedig valóban…

Tovább

Ropogós kacsacomb édeskömény ágyon, grapefruittal

Nincs is jobb, mint a ropogós kacsacomb. Az íze kicsit teltebb, mint egy csirkének, ízesebb. Talán picit zsírosabb is, de ha jól megsütjük, akkor kisül belőle, viszont a visszamaradt sültzsír a világ legfinomabb étele tud lennei, ha ropogós, friss kenyérre kenjük, és lilahagymával gazdagítjuk.  Na,…

Tovább

Kolbászhúsos húspogácsa fűszeres paradicsomszószban

Egy sima húspogácsát is fel lehet tuningolni, ha a darált húshoz sütnivaló kolbászhúst keverünk. Fűszeresebb, kicsit vadabb ízélményt nyújt ez a kombó. Ha mindezt  sütőben, olaj nélkül sütjük, az aromák is jobban koncentrálódnak, igazán ízesek lesznek. Az egészet egy pikáns, fűszeres, kissé csípős…

Tovább

Grillezett füge kéksajttal, dióval, mézzel

Ma már mindenhol kapható friss füge, sőt kertjeinkben is megterem már. Kedvencem a lila, pedig valójában ízre teljesen egyforma mind a zöld, mind a lilafüge. Mégis. Lehet, hogy egyszerűen csak tetszetősebb a sötétebb fajta. Süteményekbe, salátákba egyszerűen pazar, de grillezve az igazi szerintem.…

Tovább

Húsleves gazdagon

Egy mezei húsleves is tud csodás lenni, meglepően teljes és korrekt főétekezés. Főleg, ha sok-sok csirkehúst és aprólékot, valamint rengeteg zöldséget főzünk bele. Így tulajdonképpen egy főzésből, több ételt is el tudunk készíteni, mint ahogy én is tettem. Hiszen a levesbe főtt csirmemellből egy…

Tovább